RAGT Vetőmag KFT.

Leírás: 

 

RAGT, Rouergue Auvergne Gévaudan Tarnais
Ezek azok a valóságban is létező névadó megyék, ahonnan az RAGT származik. A vállalat erős emberi értékeken alapuló gyökerekkel rendelkezik, elfogadva az ambiciózus, innovatív és versenyképes európai mezőgazdaság kihívásait.
Aveyrontól Európáig
A vállalatot Aveyron-i gazdák alapították, a mai napig ők a fő részvényesek, így érthető, hogy az RAGT elsősorban Európában tevékenykedik. 
Az RAGT nyílt hozzáállása tette lehetővé azt, hogy ma minden fontos mezőgazdasági területen jelen van Európában.
Az RAGT a mezőgazdaság szívében
Az RAGT három, egymással összefüggő üzletággal rendelkezik:
Vetőmag üzletág: 
Az RAGT az egész világon folytat vetőmagokkal kapcsolatos kutatásokat, vetőmag-előállítást és értékesítést. Az RAGT az európai szántóföldi növénytermesztésben és állattenyésztésben szerepet játszó minden fontos fajjal foglalkozik.
Mezőgazdasági ellátó üzletág:
Az RAGT Plateau Central több mint 10.000 gazdaságot lát el kiegészítő termékekkel és tanácsokkal Aveyron-ban és környékén.
RAGT: Innovatív kutatás
24 faj több mint 200 fajtája kerül bejegyzésre minden évben: kukorica, napraforgó, cirok, takarmányfüvek és hüvelyesek, durumbúza, búza, tritikálé, árpa, szójabab és repcemag. 
Az RAGT forgalmának több mint 14%-át fordítja a fajták fejlesztésére. Ennek érdekében Európa területén széleskörű erőforrás-állomány áll rendelkezésre:
280 nemesítő és szakember (80 mérnök és mérnök-doktor)
16 kutatóállomás szerte Európában
63 szabadföldi kísérleti terület
28.000 kísérleti parcella
4 többfunkciós laboratórium: technológia, növénykórtan (fitopatológia), biometria
Génállományt érintő partneri kapcsolatok
Kereskedelmi kapcsolatok szerte Európában
Az RAGT Semences 15 leányvállalatának közel 100 értékesítője dolgozik nap mint nap együtt a mezőgazdasági termelőkkel és kereskedőkkel. 
RAGT: Szakértelem a termékek terén
Az RAGT rendelkezik egy SEV? nevű adatbázissal (Syst?me d?Evaluation Variétale), amely tartalmazza a vállalat összes fajtájának kísérleti és megfigyelési eredményeit. 
Ezek az adatok egyrészt az RAGT kis- és nagytáblás kísérleteinek kutatási eredményeiből származnak, másrészt pedig specialistáktól, kereskedőktől és ipari cégektől. Minden évben százezres nagyságrendű a bevitt agronómiai és technológiai adatok száma, ez lehetővé teszi a fajták továbbfejlesztését, finomítását. A SEV?-et egyrészt a nemesítők használják a vonalak osztályozására és kiválasztására, másrészt az RAGT fajtaismeretért felelős menedzserei az egyes fajták területi elosztására, az azokkal kapcsolatos tájékoztatások, valamint a piaci pozicionálás kidolgozására. A SEV? egy reaktív eszköz, amelyet megosztunk partnereinkkel, így segítve elő fajtáink genetikai fejlődését.
RAGT: innováció mindenki számára
A mezőgazdaságban:
Franciaországban a mezőgazdasági terület közel egyötödén az RAGT Semences fajtáit vetik. 
A élelmiszeriparban:
A legnagyobb olasz és francia tésztagyártók közel egyharmada az RAGT Semences durumbúza fajtáiból származó lisztet használ. 
A szabadidős tevékenységekben:
Több sportpályán ? például a párizsi Stade de France és Parc de Princes stadionokban, a marseilles-i Parc Borelly lóversenypályán és több skót golfpályán ? vetik az RAGT Semences fűmagjait. 
Cím
Irányítószám: 
1055
Település: 
Budapest
Utca, házszám: 
Szent István krt. 11-2em., 21 ajtó
Elérhetőségek
Telefon: 
06 20 242 5002
Fax: 
06 74 313 678
Honlap: 
www.ragt.hu

Kapcsolódó cikkek