fbpx

Dorker bemutató hazai pályán

Írta: Szerkesztőség - 2014 szeptember 26.
Kövesdi László, a Dorker Kft. ügyvezetője megnyitójában köszöntötte a megjelenteteket, majd ismertette pár szóban a Dorker és a DEUTZ-FAHR kapcsolatát. Immár 14 éve, vagyis 2000 óta forgalmazzák a DEUTZ-FAHR erőgépeit, és mára prémium munkagépek sorát ajánlják hozzá. A palettájuk nem csekély, hiszen Agrion, Köckerling, Pronar, Tehnos és Vogel-Noot termékeket is megtalálhatunk náluk.

Kapcsolatok a javából

A gyakorlati gépbemutatót Szudár Zsolt és Kiss Gábor, a Dorker termékmenedzserei vezényelték le, mely során többek között begördült az új DEUTZ-FAHR 5-ös sorozat 5100 erőgépe is.
E sorozat a legújabb moduláris technológiák széles választékát egyesíti, hogy minden üzemi feltétel mellett maximális hatékonyságot nyújtson. Az alapváltozat, amely felfüggesztett első tengellyel rendelkezik, a közepes teljesítményű traktorokon jelenleg elérhető egyik legteljesebb szerelvénycsomagot kínálja.
A 100 és 130 LE közötti teljesítményű négy típus már kapható szabványos „P” és TTV változatokban is; az új-generációs környezetbarát motorokkal és innovatív sebességváltóval, a mechanikával, a Powershift-tel és folyamatosan változtatható opciókkal, az „intelligens” hidraulikarendszerrel és komplett kiegészítő TLT-vel együtt; ezek azok a tulajdonságok, amelyek az 5-ös sorozatot minden követelményhez tökéletes traktorrá teszik.
Az 5-ös sorozat vonzó futurisztikus megjelenését a Giugiaro Design sajátos stíluskialakítása biztosítja. Összefoglalva az erő és az elegancia megnyerő elegye, ahol a stílus és a hatékonyság ötvöződik a termelékenységgel. Ezt tudja az új DEUTZ-FAHR 5 sorozat.

Rebell – újdonság a Köckerling jóvoltából

Az igényekhez igazodva a tavalyi évtől rövidtárcsák fejlesztésébe kezdett a Köckerling. Ennek egyik eredménye a Köckerling Rebell nagytárcsás borona, mely megfelel minden tárcsás boronával szemben támasztott elvárásnak, ráadásul sokoldalúan felhasználható. A Rebell boronával nemcsak a tarlóművelés végezhető hatékonyan, hanem az eke utáni magágykészítés is, valamint a vetés előtti köztes termések bedolgozására is alkalmas. A gép nagy tömege miatt, ami több mint 8.000 kg, a szerszámok talajba jutása szinte minden körülmények között biztosított. A felszínen visszamaradt organikus anyagokat is megfelelően aprítja fel és dolgozza be a talajba. Tárcsái egymástól 30 cm távolságban vannak felszerelve egy tartórúdra, így a dupla tárcsasoros elrendezés 15 cm-es vágástávolságot eredményez. Ez garantálja az eltömődésmentes munkát akkor is, ha sok organikus anyagot kell eldolgozni. Mindegyik tárcsa önálló függesztésű, és egy erős laprugóval van biztosítva. Ez egyedülálló talajhoz való illeszkedést biztosít.
Az Easy Shift mélységállító rendszerrel a Rebell mindig a megadott munkamélységben dolgozik. Ezen kívül lehetővé teszi a vontatóból a munkamélység állítását menet közben.
Barkóczi György- Soltszentimre

Barkóczi György- SoltszentimreKözel 300 hektáron gazdálkodunk Soltszentimre térségében, melyből 200 hektár legelőt fed le, 100 hektáron pedig takarmánynövényeket állítunk elő.
  • Mióta van kapcsolatban a Dorker Kft-vel?
Körülbelül 4 éve szükségünk volt egy bálaszállítóra, ezen beszerzés kapcsán kerültünk üzleti kapcsolatba a Dorker Kft-vel. Akkor egy PRONAR T023 típusú bálaszállító pótkocsit vásároltunk tőlük, mely adásvétel kapcsán sem a Dorker Kft-ben, sem pedig a PRONAR márkában nem csalódtam.
Egy pályázatnak köszönhetően a következő beruházásunk is egy PRONAR volt, a T672/1-es pótkocsival gyarapodtunk, mellyel takarmányt, szemes terményt szállítunk. Jelenleg pedig még kettő gépet várunk tőlük, ebből az egyik egy PRONAR bálacsomagoló, a másik pedig egy Deutz Fahr agrofarm 420-as erőgép, ezek a napokban megérkeznek hozzánk.
Azt gondolom a fenti termékpaletta a Dorker Kft-ért beszél. Ezúton megragadnám az alkalmat és kiemelném Galicz Krisztián gépértékesítő munkáját, aki mindenben a segítségünkre volt, a fenti beszerzések kapcsán.
Bár a hazai pálya mindig magabiztosságot kölcsönöz, a Dorker Kft. itt is kőkeményen megdolgoztatta gépeit, hogy élménydús és látványos eseményt biztosítson partnerei számára. Ráadásul a rekkenő hőségre felkészülvén hatalmas árnyékos „nézőteret” és kellő mennyiségű hűsítőt biztosítottak, hogy vendégeik figyelme a végletekig kitartson. 
A rendezvényen készült fotók a www.agraragazat.hu galériájában megtekinthetőek.