fbpx

DORKER Nyílt nap már harmadszorra

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 22.

A forgalmazott gépek ismertetése nem kezdődhet mással, mint a Deutz-Fahr család bemutatásával. Szeredai Jenőnek könnyű dolga volt, mert elég a Deutz motor nevére hivatkoznia, az már fémjelzi a traktort is. A 39-275 LE tartományban bátran ajánlotta a fokozatmentes váltóval felszerelt, alacsony fogyasztású traktorokat, ugyanakkor az idén természetesen a legvonzóbb traktor a Deutz-Fahr Agrotron 7250 Ttv, ami nem más mint az idei „Év Traktora”.

Megbízhatóság, hatékonyság, kényelem, alacsony üzemanyag-fogyasztás és termelékenység – így foglalta össze a traktor jellemzőit.

Az új Deutz-Fahr természetesen SCR technológiával van ellátva, a külsejét a LED világítás teszi még vonzóbbá, és a fülkében található iMonitor-2 segítségével a beállítások is egyszerűen és könnyen elvégezhetők.

A frissen díjazott traktor mellett természetesen a traktorcsalád többi tagját is megtaláljuk a DORKER kínálatában, sőt előzetesként már az 5-ös szériáról is kaptunk felvilágosítást, és még a szezon előtti utolsó pillanatban a Deutz-Fahr kombájnokkal is megismerkedtünk.

Ahogy Kövesdi László ügyvezető fogalmazott: a DORKER Kft. három lábon áll, hiszen a gépkereskedelem mellett szervizszolgáltatással és alkatrészellátással, valamint a tájékozódást és természetesen a vásárlást segítő finanszírozási kérdések megválaszolásával, a problémák megoldásával is a partnerek rendelkezésére áll.

A nyílt napon természetesen mindhárom tevékenységgel megismerkedtünk, hiszen a helyszín a gépkereskedelmi és alkatrész ellátási tevékenységük egyik dunántúli központja, a finanszírozási kérések és szaktanácsok pedig rendkívül aktuálisak voltak a készülő kertészeti géptámogatás kapcsán.

A kiírás előtt álló pályázat jelenlegi állását, a benne lévő lehetőségeket Kincse Norbert foglalta össze a környékbeli gazdálkodóknak.

AgroEcoPower először vendégeskedett a DORKER rendezvényen.

A teljesítménynövelés, ráadásul költségcsökkentés viszont egész biztosan felkeltette először is a gazdálkodók figyelmét, különösen, mikor elhangzott, hogy hektáronként 1-3 liter üzemanyagot spórolhatunk meg, mindezt csak egy szoftver „futtatásával”.

Az országot fékpadokkal járó vállalkozás a kaposvári helyszínen is lehetőséget adott a jelenlévőknek az ingyenesen motorteljesítmény mérésre.

 

deutz-fahr traktor

 

 

A teljes gépkínálatot a rendezvényen sem tudták bemutatni, ezzel írásban sem próbálkozunk meg, viszont a képviselt márkák forgalmazóinak tájékoztatójából szemezgetünk, tájékoztató jelleggel.

  • Deutz teleszkópos rakodók több típusa 29-40 LE-ig, 6-9 m emelési magasságig, 2 vagy 4 kerékmeghajtással.
  • A Vicon által gyártott teljes zöldsor a szálastakarmány betakarítás teljes munkafolyamatát lefedi.
  • A Pronar Európa legnagyobb pótkocsigyártója, még lakatos szemmel is masszív, jó felépítésű pótkocsikkal van jelen a magyar piacon, több változatból, így pl. 1 tengelyes, 2 tengelyes, bálaszállító, tandem pótkocsikból választhatunk a telepi szállításhoz, betakarításhoz vagy épp az állattenyésztési kiszolgáló feladatokhoz.
  • A török gyártmányú Agrion gabonavetőgépek és szemenkénti vetőgépek már évek óta szerepelnek a DORKER kínálatában, használatuk egyszerű, beüzemelésükben pedig minden alkalommal segítenek a „dorkeres” kollégák.
  • Erős, stabil vázzal szerelt, Locust rakodók min. 25.000 üzemórára vannak tervezve, egyediségüket járószerkezetük adja, mivel közvetlenül a kerékre van szerelve a hidromotor. Előnye, hogy 3,5-4 l-nél többet nem fogyaszt, ez (üzemórától függően) évente akár félmillió Ft megtakarítást is jelenthet a tulajdonosának.
  • A mai üzemanyagköltségek mellett érdemes átgondolni a technológiánkat, traktorunk felépítését is. Ehhez nyújt segítséget traktor kiegészítő berendezéseivel a Deraland Kft, többek között mellső 3 pont függesztéssel, kardán hajtásrendszerekkel, homlokrakodókkal, abroncs-nyomásszabályzó rendszerekkel és a Gangl Docking Systems automata gyorskapcsoló háromszöggel.
  • A Vogel-Noot hazai gyártmányait mutatta be elsősorban az érdeklődőknek, a hengerek és vetőgépek Mosonmagyaróváron készülnek, a szántás nélküli elmunkáláshoz és a nagytömegű szármaradvány bedolgozásához ajánlott rövidtárcsákat, a nehézkultivátorokat és mélylazítókat pedig Törökszentmiklóson gyártják. Emellett természetesen a teljes talajművelési technológiát le tudjuk már fedni Vogel-Noot gépekkel, így szerepelnek már a kínálatban a phneumatikus és mechanikus vetőgépek, szárzúzók és vontatott permetezőgépek is.

 

deutz-fahr 6060 kombájn

 

A kínálatból valóban csak szemezgettünk, a forgalmazott gépekről bővebben kapnak felvilágosítást Olvasónk a kaposvári telephelyen, és természetesen Enyingen, Győrújbaráton, Nyíregyházán, Szolnokon, Siklóson, Derecskén és a bajai DORKER központban.