fbpx

Geringhoff – egy régi szereplő új utakon

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 27.

A Geringhoff vezetett be elsőként a világon sok mindent, ami ma már iparági standardnak számít. Hogy csak néhány dolgot említsünk: felcsukható kukoricacső-törők, hajtóművek alkalmazása szíjak, láncok helyett, felcsukható és hidraulikus asztalhossz-állítású gabonaasztalok. Versenyelőnye továbbra is vitathatatlan a gépek súlycsökkentésében – alumíniumházas hajtóművek, műanyagok alkalmazásának köszönhetően elért sikerek és a betakarítás során a fajlagos üzemanyag-fogyasztást akár 10%-kal is csökkentő alacsony nyomaték-, illetve energiaigényű meghajtási, vágó és szárzúzó rendszerek kialakításával. Ez a fejlesztési igény a teljes termékpalettában következetesen megjelenik, ahogyan az elegáns és letisztult design is, amely nem összekeverendő az öncélú külcsínnel.

Törekvésünk, hogy prémium termékeink ár-érték arányban is verhetetlenek maradjanak, ezért a felszereltségi szinteket úgy határoztuk meg, hogy ügyfelünk a számára legmegfelelőbb rendszer kiválasztására koncentrálhasson, és az opciók többsége már szériában rendelkezésére álljon. A szériában kínált vezérlőterminálok, tarlótaposók, automata bedobócsiga-állítás, hidraulikus tépőléc-állítás, láncfeszítő kulcsok, talajkövető rendszereken túlmenően is azonban lehetősége nyílik a gépek személyre szabására: akár a kombájnhoz igazodó színválaszték segítségével, akár kormányautomatika vagy sebességváltó hajtóművek választásával.

A piacvezető pozíció megőrzésének záloga a kutatás-fejlesztésre és innovációra fordított összeg éves nagyságrendje, amely messze az iparági átlag feletti mértékű. A termékfejlesztés irányának meghatározásában az ügyfelek visszajelzései döntő szerepet játszanak. Tesztközpontként funkcionál hazánk is, de Németországon kívül Észak-Amerikában és a Dél-Afrikai Köztársaságban is állandó kísérleti bázissal rendelkezik a cég.

A kombájngyártók fejlesztéseihez is gyakran nélkülözhetetlen adalékkal szolgálunk: ilyen eredmény volt a két márkával történő együttműködés eredményeképpen bemutatott, a rotoros kombájnokhoz a legnagyobb asztalok kombájnoldali működtetését lehetővé tévő hajtáserősítés és olajhűtő rendszer kifejlesztése, vagy az első tengelyterhelés csökkentését biztosító tehermentesítő hidraulikus rendszer. Több gyártó saját márkaneve alatt forgalmazta a közelmúltban a Geringhoff vario-asztalokat is.

Gazdaságossági szempontból kiemelendő, hogy a termékek használt gépként is jól eladhatók a nemzetközi piacokon. A gépek értékállóságát a gyár életciklusokon átívelő elkötelezettsége szavatolja a terméktámogatás területén.

A nagyobb termelékenység elérése érdekében – Geringhoff csúcstechnológiájú vágóasztalok

A jobb megoldások utáni szakadatlan kutatás sok intelligens fejlesztéshez és a következő három vívmány eléréséhez vezetett:

– Valamennyi vágóasztalnál a legmodernebb hajtástechnika, azaz a hidraulikus hajtású és elektronikus vezérlésű hajtóművek alkalmazása az alapgondolat. A láncok és szíjak nélküli technika döntő pozitívum a termény cséplőelemekhez történő zökkenőmentes, intenzív bevetéséhez.

– Fontos fejlesztés a Geringhoff adapterek összecsukási megoldása, ami lehetővé teszi a lehető leggyorsabb váltást, a komfortos kezelést, a szállítókocsi elhagyását és a jelentősen nagyobb napi területteljesítményt.

– Döntő előrelépés a hidraulikus asztalhossz-állítás, mellyel az asztal még aratás közben is optimálisan igazítható a különböző gabonafajtákhoz és a növények magasságához.

Ezen koncepciók kombinációjával jelenleg négy termékvariáns fedi le a gabona betakarítás területét.

Nem csak kukorica!

A Vario Star egy fix gabonaasztal 500 mm-es hidraulikus asztalhossz-állítási lehetőséggel (575 mm és 1075 mm közötti tartományban) 9,10 m-es asztalméretig. Harvest Star felcsukható gabonaasztalaink esetén a rövid felszerelési idő jelentős mértékben megnöveli a kombájn ütőképességét, hiszen mindössze 1-2 perc alatt válthatunk szállítási és betakarítási üzemmód között. Kiemelkedő eleme az automatikusan működő motolla, csiga és kardántengely-kapcsolás.

A Harvest Star Vario vágóasztallal létrejött az összecsukható és asztalhosszban állítható gabonaasztalok világszerte egyedülálló, tökéletes kombinációja. A 10,5 és 12 m munkaszélességű Triflex szalagos vágóasztalban a széles és könnyű szállítószalagok, súlycsökkentést eredményezve helyettesítik a nehéz csigát és biztosítják a felülmúlhatatlan teljesítményt, hogy az asztal abszolút hatékony legyen. A csúcsteljesítményű és rotoros kombájnok optimális leterheléséhez ez az egyetlen opció.

Mindig előre – Geringhoff kukorica adapterek

Geringhoff közel 60 éve gyárt kukorica-adaptereket. Hogyan kell megépíteni egy csőtörőt, hogy a kukoricaföldeken a legnagyobb hasznot termelje? Ez egy olyan kérdés, amire nemcsak egy, hanem – a piacon egyedülálló módon – négy válaszunk is van: a forgalmazott négy, különböző betakarítási rendszer, hogy minden fajta és tábla adottságnak, vagy felhasználói igénynek meg tudjunk felelni.

A Geringhoff-hajtóműmeghajtás a legerősebb lehúzási nyomatékú és üzembiztos, ezt a fél ezrelék alatti meghibásodási kvóta is bizonyítja. Az automata hidraulikus felcsukási technikát sok évvel ezelőtt a Geringhoff fejlesztette ki. Akkor is, ha időközben a „felcsukhatóság” alapfelszereltséggé vált, még ma is mi határozzuk meg a mércét.

Rota-Disc – Ennél az egyedülálló, idén 30 éves, szabadalmaztatott, három rotoros technikájú és beépített tarlóvágó késsel szerelt kukorica-adapternél a betakarítás és a száraprítás egyetlen rendszerben valósul meg. A növényáramlással ellentétesen forgó 15 db önélezős aprító tárcsa hosszanti irányban is aprítja és intenzíven bontja rostjaira a kukoricaszárat. A vízszintes szárzúzó elhagyása a lehető legalacsonyabb energiaigényt jelenti, és szinte pormentes betakarítást, ami előny a napi karbantartásban is!

Horizon Star gépünket a csőtörő-, vágó- és aprítótechnika hármas kombinációja teszi a legfejlettebb kukorica-betakarítási technológiájú adapterré a piacon. A vízszintes tarlóvágókés garantálja a rövid szárcsonkokat, így az optikailag is meggyőző és közvetlenül leszántható tarlóképet ad a szárzúzalék optimális elosztásával, továbbá kiemelkedően hatékony a kártevők elleni küzdelemben. A gép munkasebességének csak a cséplőkapacitás szabhat korlátot, akár 12-15 km/h mellett is változatlan minőségű munkát végez. A direktvetés előtti betakarításhoz az egyedüli igazi opció.

A Mais Star Horizon kivitelnél beépítésre került egy nagy teljesítményű vízszintes szárzúzó, ami stabil, csaknem karbantartásmentes egységet képez a törőegységgel. Ez teszi lehetővé az alacsony tarló elérését és a lehúzókésekkel behúzott kukoricaszár kis energiafelhasználással történő aprítását. Ezzel a megoldással tudjuk elérni, hogy a – megújuló energiatermelésben felhasználható kukoricaszár-bála – a rendre rakott kukoricaszár bálázásakor minimálisan szennyeződjön porral és földdel.

A Mais Star SC gépünk a legmodernebb vázra és hajtásláncra épített, klasszikus alsó szárzúzós gépünk, a földek igazi igásállata.

Az adapterek minimális karbantartás igénye ellenére gyakorta megfogalmazott kritika a Rota-Disc esetén a gépek kopásállósága. Igaz, ezek a kritikák gyakran a 10-15 éves gépek harmadik, negyedik tulajdonosától érkeznek, akik nem is tudják, hogy az adapterük területteljesítménye 4-5.000 hektár felett van nagyjavítás nélkül (a hajtóművek még mindig tökéletesen működnek), és a fizika törvényei itt már sajnos érvényesülnek. Más gyártók gépei ilyenkor már régen elenyésztek, és donorként vagy ócskavasként pecsételődik meg sorsuk. Mi meghallottuk ügyfeleink igényeit, és kedvezményes árú javítókészletekkel segítjük a nagyjavításokat, valamint immáron 5 éve ún. PTA-bevonatos, többszörös keményfém-bevonattal ellátott munkaélekkel szereljük gépeinket. A szigorú minősítési feltételeknek megfelelő, az autóiparban is tevékenykedő beszállítói kör is garantálja a termékek minőségét, valamint az, hogy a félárú, utángyártott alkatrészek helyett sokszoros élettartamú pótalkatrészeket szavatossággal biztosítunk ügyfeleink részére.

További egyedi termékválaszték teszik lehetővé, hogy a speciális felhasználási területeken, mint például csemegekukorica aratása, változó sortávú fajtakísérletek vagy hibrid betakarítása esetén is a Geringhoff legyen a megbízható választás.

Készen minden feladatra

A Geringhoff cég tradíciókban gazdag, ötödik generációs családi középvállalat. A 135 évvel ezelőtt kezdődött sikertörténet elválaszthatatlanul összekapcsolódik nemcsak a münsterlandi régióval, hanem ügyfeleink és partnereink sok generációjával. Hazánkban a gépek a gépforgalmazók többségénél, mint viszonteladónál, valamint a magyarországi gyári képviseletet ellátó Selector Export-Import Kft.-nél is elérhetőek.

Legyen részese Ön is a sikertörténetnek!

Az Ön gyári képviselője:

Selector Export-Import Kft.

H-1025 Budapest, Verecke út 80/D

Iroda: H-1025 Budapest, Ruthén u. 66.

Tel: 06 (30) 297-4989

Email: [email protected]

www.geringhoff.hu