fbpx

Horsch Joker HD – nehéz kompakt rövid tárcsa

Írta: Szerkesztőség - 2014 október 27.

A 62 cm átmérőjű ívelt csipkés tárcsa levelek, 17 fokos szögben, intenzíven keverik a nagy mennyiségű növényi maradványt, akár 20 cm mélyre is behatolnak a talajba, köszönhetően a tárcsa nagy, méterenkénti 1 tonnás súlyának. A járó szerkezet, egy úgynevezett revolver megoldással munka közben a dupla RollPack hengeren van, szállításhoz pedig a henger átfordul, és így a kerekek lesznek alul. A tárcsa mellső mélységtartó kerekekkel van ellátva, azért hogy még jobb legyen a mélységtartása.

Ha megfigyeljük, az összes rövid tárcsa bepattog, kivéve a Horsch Jokert, mert a dupla henger és a mellső mélységtartó kerekek, egy igen nyugodt járást biztosítanak. A dupla RollPack henger kifele U profillal rendelkezik, és nedves körülmények között is a legtovább lehet használni.

A HD-ben a tárcsasorok közötti távolság 130 cm-re van növelve, azért hogy az első tárcsasor által dobott nagy mennyiségű földáram ne kerüljön a második tárcsasorba, ugyanezért a távolság a második sor tárcsa és a henger között is 130 cm-re növelték. A talajáram a tárcsa és a henger előtt kerül a földre, ezért nagy mennyiségű szármaradvány sem okoz gondot, így az eltömődés mentes üzemeltetés biztosított, és a talajfelszínt is jobban egyengeti.

A tárcsák mélység állítása a már jól bevált alu távtartók segítségével a munkahengereken történik. A Jokert nemcsak a nagy mennyiségű kukoricaszár bedolgozására, hanem már 5 cm mélyen tarlóhántásra, tarlóápolásra is lehet használni.

A Horsch Joker HD 5-6-7,5 m munkaszélességben kerül forgalomba, vonóereje 180-200 Le-től indul.

A Joker HD tulajdonosok egy ütőképes univerzális tárcsával művelik földjeiket.