fbpx

Kelet-európai Valtra Demo Tour

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 14.

Valtra közelebbről

A hazai gazdálkodók körében még nem ismert a teljes Valtra termékpaletta.

Ahogy Kecskeméti Sándor, a Valkon Kft. ügyvezetője fogalmazott: „Közelebb kell a traktor kínálatot hozni a gazdálkodókhoz.

Egy ilyen országos szakmai rendezvényen a gyártók képviselői mellett a gép tesztelői a mindennapi üzemeltetésről is tudnak valóban gyakorlati, tapasztalatokon alapuló válaszokat adni a gazdálkodók, gépkezelők kérdéseire.”

Erő- és munkagép 8 gépkapcsolata a kecskeméti határban

A gépbemutató körút főszereplői a Valtra traktorok, a bemutatón pedig természetesen a forgalmazó munkagépeivel dolgoztak a földeken.

Így bemutatkozott többek között a

  • a Regent Tukan gruber,
  • a Regent eke,
  • a szántás nélküli talajművelést képviselve a Great Plains Simba talajművelő
  • a Krone körbálázó,
  • a Samson SP szervestrágya szóró,
  • a Weidemann rakodógép család valamint
  • a nagy testvérként 2013. szeptemberétől a Valkon kínálatában szereplő Challenger gumihevederes traktor.

A teljesség igénye nélkül a gyakorlati bemutató három, talán legnagyobb sikert elért szereplőjét mutatjuk be részletesen olvasóinknak, a részletekről valamint a többi szereplő paramétereiről a forgalmazótól kaphatnak bővebb felvilágosítást.

 

Ízelítő a T szériából: Valtra T213V

Az új T Széria három sebességváltó és hidraulika kialakítási lehetőséget ajánl: Classic, HiTech és Advance. A Valtra á la carte rendelési rendszere több, mint egymillió kombinációt tesz lehetővé.

Ami viszont biztos: első híd rugózás, fokozatmentes sebességváltó, hosszú tengelytáv, 195 LE teljesítmény, 8500 kg emelési kapacitás, 6 hengeres, Common Rail technológiás SisuDiesel motor, H alakú fém üzemanyagtartály, egy házban, de külön választva elhelyezett sebességváltó és hidraulikarendszer 3 típusának valamelyike.

Tehát az új generációs Valtra T Széria megalkotásánál a mezőgazdasági vállalkozók elvárásaira terveztek, valóban a megrendelő állítja össze traktorát, a konstrukcióban csak a számára szükséges és elégséges felszerelés kiválasztásával.

 

 

Valtra T213V

 

 

Samson SP15 trágyaszóró

Trágyaszórók és hígtrágya kijuttatók tervezésében és gyártásában már 65 éves gyakorlata van a Samson cégnek, sőt az alapgépek mellett a kijuttatás technológiát szolgáló kiegészítőkben, sőt szoftverfejlesztésben is.

Az SP trágyaszóró család tagjainak előnye az alacsony teljesítmény-igény, kis tömeg, ugyanakkor a pontosság.

Típustól függően 8-12 m munkaszélességben 4-70 t/ ha teljesítménnyel dolgoznak.

A család minden tagja saját gyártmányú, védő-szeleppel ellátott hajtóművel és hidraulikus hajtású, fokozatmentesen állítható sebességű kihordólánccal rendelkezik, a függőleges szóróhengerek pedig a hagyományos vízszintes hengerekhez képest 40%-kal is kevesebb energiát igényelnek.

A szórógép alapfelszereltsége a rugózott vonórúd, a lengéscsillapító gumibak, opció pedig a tüzihorganyzott hidraulikus torlaszfal, ehhez skálázott mutató, hidraulikus súlyelosztó, mérleg, golyófejes vonórúd, stb.

 

 

Samson SP15 trágyaszóró

 

 

Challenger 765 D gumihevederes traktor

Ez év szeptember elsejétől a Challenger márka hivatalos magyarországi importőre a Valkon Kft. Az új AGCO POWER motorokkal felszerelt gumihevederes traktorok még nagyobb teljesítményt biztosítanak alacsonyabb zajszint és 10%-kal jobb üzemanyag-felhasználás mellett.

Új Challenger hevederekkel felszerelt gépek, opcióként plusz 1 vagy 2 belső gumiréteget tartalmazó hevederrel.

A vonóerőt az egyedi, karbantartásmentes Mobil-TracTM rendszer is garantálja, a heveder 2,4 méteres érintkezési felületének köszönhetően, ahol a csúszás max. 3-5%.

Egy Challenger súlya nagy, ezen a felületen azonban csökken a talajnyomás, a talaj szerkezete kevésbé sérül és kisebb lesz a talajtömörödés.

A komfortot természetesen a csendes, tágas és légkondicionált fülke, a nagy üvegfelület, a széles lépcsők, a könnyen kezelhető TMC monitor is segíti.

De nem elsősorban ezért, hanem sokkal inkább a 16 előre, 4 hátra fokozatú elektronikusan irányított, terhelés alatt kapcsolható váltóért, a fejlett motortechnikáért és a gumihevederek előnyeiért választunk Challengert.

 

 

Challenger 765 D gumihevederes traktor