fbpx

Telephelybővítés Nagykőrösön

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 22.

pap agro telephely

A látogatók ma közvetlenül a gyártók képviselőitől kapnak tájékoztatást a gépekről. Ön szerint mennyire márkakövető a magyar gazdálkodó?

Az elmúlt 5 évben mi magunk is igyekeztünk hűek maradni a bevált, jó minőséghez.

Valószínűleg épp ezért van akkora sikerünk a Vogel-Noot és Lemken munkagépek értékesítésében (A 2012-es esztendő legnagyobb Vogel-Noot forgalmát elért kereskedője a Pap-Agro Kft. Szerk.).

Ugyanakkor igyekszünk nyitott szemmel követni a géppiacot, a gazdálkodók igényeit és természetesen anyagi lehetőségeit is.

Munkagépkínálatunkban – a teljesség igénye nélkül – megtalálhatóak a Helti, Sasform, Komáromi Gép, Quivogne munkagépek, a Fella valamint Faza szálastakarmány készítők is.

A permetezőgépek után érdeklődők a Vogel-Noot, a Lemken, a Kertitox és a Forrás gépei közül választhatnak.

Anyagmozgatási feladatokra a rakodógépek közül a csúszókerekes Locus, és a Dieci márkát képviseljük.

Szállításra pedig a Farmtech, a Fliegl és az AP pótkocsikat ajánljuk.

De forgalmazzuk a Hetech vetőmagtisztítóját és folyamatosan működő mobil és stabil szárítóját is a nagyobb gabonatermesztéssel foglalkozó partnereink igényeihez igazodva.

Ettől az évtől kezdve pedig a WESTERN Lineár, Centerpivot öntözőberendezéseinek és a Doda hígtrágyakezelő rendszerek gépeinek hivatalos magyarországi importőrei vagyunk.

Tehát már gyakorlatilag a növénytermesztés teljes egészét kiszolgáljuk.

Folyamatosan bővülő termékkínálattal épp annak érdekében, hogy a márkakövető, az egyedi vásárló vagy a költségcsökkentő, de mégis beruházási szándékú vásárló is megtalálja nálunk a számítását.

 

Négy év telt el azóta, hogy nemcsak új és használt gépek kereskedelmével, hanem a gépparkok teljes alkatrészellátásának kiszolgálásával is foglalkoznak. Mik a tapasztalatok, érdemes volt ebbe az irányba is elmozdulni?

Az általunk forgalmazott munkagépekhez, MTZ traktorokhoz természetesen raktárról, ill. 1-2 napos szállítási határidővel megrendelésre is biztosítjuk az alkatrészellátást.

Ezenfelül csapágyakat, olajokat, szíjakat, egyéb forgó- és „fogyóeszközöket” is forgalmazunk.

Mindenképpen érdemes volt elkezdeni, ezt igazolja a négy év alatt háromszorosára nőtt forgalom és az ezzel gyarapodó partnerkapcsolat is.

Gyakorlatilag a gazdálkodók alkatrészigényeinek folyamatos kiszolgálása hozta a következő szolgáltatásunk ötletét, aminek apropóján a mai ünnepséget is megrendeztük.

Az Új Széchenyi terv KMOP pályázatának segítségével alakítottuk ki tömlőgyártósorunkat, vásároltuk meg ehhez a folyamathoz szükséges célgépeket, és természetesen bővítettük csarnokunkat.

A hidraulikatömlők iránt folyamatosan van igény, ami gyakran olyan speciális, hogy szinte képtelenség raktárról, azonnal minden igényt kielégíteni.

Ha viszont pl. egy kombájn szezonban ezért akár egy napot is áll, az sem a gazdálkodónak, sem a gépi szolgáltatónak, de még a kereskedőnek sem érdeke.

A tömlők készítése mellett természetesen hidraulika és egyéb olajak széles választékával is a vásárlók rendelkezésére állunk.

 

 

Pap Lajos ügyvezető

 

Körbenézve a telephely udvarán, nemcsak a szántóföldi növénytermesztés gépeit láttam. Miért forgalmaz egy gépész-gépkereskedő kazánokat?

Évek óta napi kapcsolatban állunk a termelőkkel, és ez már nemcsak eladó-vásárló kapcsolat, hiszen ismerjük a szántójuk nagyságát.

Legtöbbször még a talajállapotát is, de ugyanez érvényes a gépparkjukra, sőt mindennapi problémáikra is.

Így tisztában vagyunk azzal is, hogy egy kisebb-nagyobb gazdálkodásnak milyen technikai háttere és ennek kapcsán milyen energiaszükséglete van.

Épp ezért hívjuk fel partnereink figyelmét a szárításból és egyéb a telephely környékéről származó melléktermékek „rezsicsökkentő” alkalmazására.

A biomassza tüzelés már ismert hazánkban is, családi házak, kis- és középvállalkozások is felismerték a tűzifa mellett a faapríték, fabrikett, különböző agripellet és a már említett mezőgazdasági melléktermékek (szalma, kukoricaszár, szárítóüzemi ocsú, tárolás során károsodott magvak) ez irányú hasznosítását.

Ezért alakítottuk ki kazánbemutató termünket, ahol teljesítménykategóriától és tüzelőanyagtól függően tudunk szaktanácsot is adni partnereinknek.

 

Ugyanebből a megfontolásból került a szolgáltatások közé a PF-informatikai üzlet is?

Valójában egy gépkereskedő már nem létezhet korszerű online felület, webáruház és természetesen webmester nélkül.

Az ötlet alapja tehát a saját igényeink kiszolgálása volt, de innen már csak egy lépés annak felismerése, hogy a termelőknek is vannak kisebb-nagyobb időközönként felmerülő informatikai kérdésük vagy problémájuk.

Szeretnének informatikai hátterükön fejleszteni, amihez ma már nemcsak szaktanácsadással, hanem informatikai alkatrészekkel, a mindennapokban szükséges memóriakártyától a pendrive-ig a rendelkezésükre tudunk állni.