?Az áruminőség fejlesztésének lehetőségei a zöldség-gyümölcs ágazatban? | Agrárágazat

?Az áruminőség fejlesztésének lehetőségei a zöldség-gyümölcs ágazatban?

A Zöldségtermelők Országos Szövetsége (ZOSZ), a FruitVeB és a TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft. szakmai közreműködésével a zöldséggyümölcstermékek minőségét meghatározó biológiai, környezeti, technológiai és logisztikai tényezők feltételrendszerével kapcsolatban
szakmai konferenciát szervez, melyre tisztelettel

MEGHÍVJUK!

 
Időpont: 2013. november 22. (péntek) 9.00 - 14.00 óra
Helyszín: Gödöllő
 

A rendezvényhelyszín pontos címét az előzetes regisztrációt követően, e-mailben küldjük el!

 
A rendezvényről röviden:
A nemzetközi zöldség- és gyümölcskereskedelemben – kiemelten az Európai Unió piacán – a fogyasztói igények növekedésével és az illetékes szakhatóságok követelményrendszerének szigorodásával évről-évre egyre nagyobb hangsúlyt kap a minőségi árualap előállítása, valamint a megtermelt áru „termőföldtől az asztalig” történő széleskörű nyomonkövethetősége. A nemzetközi és hazai termesztési és értékesítési tendenciák gyakorlati tapasztalatait figyelembe véve a magyar zöldség-gyümölcstermelők egyre szélesebb körében merül fel a megtermelt áru minőségéhez kapcsolódó biológiai, környezeti, technológiai és logisztikai tényezők feltételrendszerének szakmai ismerete. A ZOSZ elsődleges célja a konferencia megszervezésével, hogy a hazai zöldséggyümölcstermesztésben és kereskedelemben érdekelt ágazati szereplők számára aktuális és széleskörű ismereteket adjon a termékek legjobb minőségének kialakításához és fenntartásához. A rendezvény további célja, hogy az „áruminőség” témához kapcsolódó aktuális hazai kutatás-fejlesztési eredményeket a zöldségtermelők széles körében ismertté tegye.

„Az áruminőség fejlesztésének lehetőségei a zöldség- gyümölcs ágazatban” című konferencia a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) részbeni támogatásával valósul meg!

 
Tervezett program: (A programváltozás jogát a szervezők fenntartják!)
9.00 – 9.30 Regisztráció
9.30 – 10.00 Legújabb kutatási eredmények a zöldség- és gyümölcsfélék bioaktív anyagairól
Előadó: Dr. Helyes Lajos egyetemi tanár, Szent István Egyetem Kertészettechnológiai Intézet
10.00 –10.30 Az áruminőség meghatározásának korszerű eszközei
Előadó: dr. Pék Zoltán egyetemi docens, Szent István Egyetem Kertészettechnológiai Intézet
10.30 –10.50 Az árukezelés (postharvest) fejlesztésének irányai és lehetőségei a hazai zöldség-gyümölcs ágazatban
Előadó: dr. Hitka Géza egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem
10.50 – 11.10 Az áruminőség tanúsításának példái az Európai Unióban és a hazai lehetőségek
Előadó: Ferencz Anita minőségügyi referens, FruitVeB
11.10 – 11.30 Kávészünet
11.30 – 12.00 A termékminőség és a tárolási betegségek összefüggései
Előadók: dr. Turóczi György (egyetemi docens) és dr. Posta Katalin (egyetemi docens) Szent István Egyetem Növényvédelmi Intézet
12.00 – 13.00 A témához kapcsolódó háttéripari cégek bemutató előadásai
13.00 – 13.30 A Szent István Egyetem RET Laboratóriumának megtekintése (http://szie.hu/regionalis-egyetemi-tudaskozpont)
A SZIE Regionális Egyetemi Tudásközpontja 2005-ben, a Pázmány Péter Program keretében NKTH támogatással alakult. Laboratóriumában a
kutatási tevékenység mellett széleskörű szolgáltatásokat nyújt a legkorszerűbb módszerekkel: állati és növényi eredetű minták széleskörű
analitikai vizsgálata, víz- és talajminták fizikai-kémiai összetevőinek vizsgálata, ökotoxikológiai tesztek stb.
13.30Ebéd, a konferencia zárása
 
Részvételi díj : Bruttó 2500 Ft, amely az étkezési hozzájárulást tartalmazza. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az étkezési hozzájárulást a rendezett jogú FruitVeB, ZOSZ és TÉSZ-ÉSZ tagoknak, valamint a meghívott vendégeknek a szervezők átvállalják.
 
Általános információk , jelentkezés:
A 2013. november 22-én megrendezésre kerülő szakmai konferencián való részvétel feltétele a meghívó mellékleteként csatolt regisztrációs lap (név szerint külön-külön) megadott határidőig történő visszaküldése. A rendezvény létszáma maximált, a jelentkezőket a regisztráció sorrendjében tudják fogadni a szervezők. A sikeres regisztrációról e-mailben értesítést küldünk.
Részvételi szándékát kérjük a regisztrációs lap visszaküldésével 2013. november 19. (kedd) 17.00 óráig a 06-1-209-1697 faxszámon vagy a zoldsegszovetseg@gmail.com e-mail címen jelezni szíveskedjen. A ZOSZ, FruitVeB vagy TÉSZ-ÉSZ tagsági jogviszonnyal nem rendelkező résztvevők részére a részvételi díjról a szervezők számlát állítanak ki, amelyet a rendezvény helyszínén készpénzben kell majd rendezni. Amennyiben a szakmai nappal kapcsolatban kérdése van, kérjük hívja Kis-Tóth Adriennt a 06-70-426-1797-es telefonszámon.
 

Regisztrációs Lap

letöltés
Időpont: 
péntek, 2013. november 22. 09 - 14
Helyszín: 
Gödöllő

Kapcsolódó cikkek