Axiál Veterán Traktormajális | Agrárágazat

Axiál Veterán Traktormajális

2013.05.11 Bokor

A kilencedik alkalommal rendezett traktormajálison mindenki tiszteletét teheti a technika „nagy öregjei” előtt. A látogatók 30 évnél idősebb veterán traktorokat és stabil motorokat láthatnak a kiállításon.
 
A veterán traktormajális ötlete Ocskay Zoltán, a Veterán Autó Motor lap főszerkesztőjének fejében született meg, aki bokori lakosként elhatározta, hogy az ottani gazdák veterán gépeinek kiállításával megmutatja, milyen szépség rejlik ezekben a masinákban.
 
Az ötlet meg is valósult, és 2002-ben megrendezték az első traktormajálist Bokoron. Dömsödi Gábor és felesége Engel Krisztina későbbi bokori polgármesterek is segítettek a rendezvény lebonyolításában. Évről évre nagyobbra nőtt a majális, azonban 2006-ban az ötödik alkalom után a rendezvénynek anyagi nehézségei akadtak. Támogató és pályázati lehetőség hiányában úgy döntöttek, hogy ezek után két évente tartják majd meg a rendezvényt, hogy csökkentsék a költségeket. 2011-ben az esemény lebonyolítása után a szervezők, miután az utolsót már részben saját pénzükből finanszírozták, sajnos lemondtak arról, hogy 2012-ben is rendezhessenek Bokorban traktormajálist, de az Axiál színre lépésével mégis megvalósulhatott.
www.traktormajalis.hu
Az Axiál Kft. továbbra is anyagilag támogatja a rendezvényt. Így a jövő évben is megrendezésre kerül május 11-én Bokorban az Axiál Veterán Traktormajális. A cég a rendezőkkel együtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az ország legmeghatározóbb veterán mezőgazdasági gépekre épülő rendezvényét építsék fel.
 
Az Axiál, mint az ország egyik legnagyobb, mezőgazdasági és építőipari gépekre, valamint a hozzá kapcsolódó műszaki háttérszolgáltatásokra szakosodott vállalkozása elkötelezett a mezőgazdasági gépesítés iránt.
 
A piaci szegmens aktív szereplőjeként látja azt a folyamatot, miszerint a fiatalok egyre inkább elfordulnak a gépkezelői és –szerelői, valamint a gépészmérnöki szakmától, így a cég megítélése szerint, ha ezen a tendencián nem sikerül változtatni, ezek évek múltán akár hiányszakmává is válhatnak. A megfelelően képzett és szakmájuk iránt elkötelezett gépkezelők és gépészek nélkül azonban nem csak a gépek mögötti háttérszolgáltatás minősége, hanem a korszerű mezőgazdasági termelés is csorbát szenvedhet.
 
A cég célkitűzéseivel összhangban támogatják a közép- és felsőfokú gépészeti oktatást, és a szakiskolákat, a bokori rendezvény anyagi hátterének biztosításával pedig szeretnének részt venni a gépész szakma elismertetésében, a szakma szépségeinek bemutatásában, hosszú távon pedig mindezen keresztül hozzájárulni a megfelelő szakmai utánpótlás biztosításához.
 
A rendezvény időpontja: 2013. május 11.
 
Helyszín: Bokor
 
Program:
 
09:00 Kezdődik a Traktorrádió programja a helyi FM frekvencián
10:00 A rendezvény megnyitása
10:30 Traktorok felvonulása
12:00 Traktoros ügyességi verseny
13:30 Traktorhúzó bemutató
15:00 Nosztalgiaszántás
17:00 Ünnepélyes díjkiosztó
 
A program frissítése nyomon követhető: www.traktormajalis.hu
 
Ide kattintva megtekintheti a VIII. Axiál Veterán Traktormajális rövid filmjét.
 
Megközelítés 
 
Az M3-as autópályán az 55 kijáratnál le kell térni a 21 út felé Salgótarján/Galyatető irányába. 
 
Ezt követően a 21-es úton a 26 kilométernél elfordulni balra Szécsény/Hollókő felé Az ecsegi lejárat balról elmarad haladunk tovább egyenesen, majd egy T kereszteződésben jobbra fordulunk Szécsény/Hollókő irányba. Kanyargós rossz minőségi útszakaszon elhaladunk a jobb oldalra eső Bableves csárda mellett. Beérünk Alsótold községbe. Itt balra fordulunk Mohora felé, de vigyázzunk, menjünk el a közúti jelzőtábláig, mert a GPS már korábban szűk, járhatatlan útra terel. Itt ne kövessük a navigációt! 


Nagyobb térképre váltás

Időpont: 
szombat, 2013. május 11. 09 - 18
Helyszín: 
Bokor

Kapcsolódó cikkek