fbpx

Állattartási és élelmiszeripari technológiák fejlesztésére új pályázatok nyílnak

Írta: - 2013 november 15.

Állattartási és élelmiszeripari technológiák bevezetésére és korszerűsítésére írnak ki újabb pályázatokat a vidékfejlesztési alapba visszakerülő forrásokból.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a támogatási jogosultságot elveszítő, nyertes pályázók által fel nem használt támogatási keretösszegre decemberben ír ki pályázatot – jelentette ki szerdán a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a Békéscsabán a vidékfejlesztési konferencián.

 

 

Állatartási és élelmiszeripari technológák fejlesztésére új pályázatok nyílnak

 

 

Búsi Lajos kiemelte: az újszerű EU forrásgazdálkodás bevezetése tette lehetővé, hogy újra lehessen pályáztatni a fel nem használt vidékfejlesztési támogatásokat.

A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázatokat még decemberben kiírják és a pályázati feltételek kizárólag technológiai fejlesztéseket, építési beruházással nem járó eszközök beszerzését teszik lehetővé.

A tárca a még rendelkezésre álló 2007-2014-es költségvetési forrásokból a falugondnoki és a tanyagondnoki hálózat fejlesztésére mintegy 10 milliárd forintra ír ki újabb pályázatot.

A vidéki kistelepülések turisztikai célú fejlesztéseire mintegy 13 milliárd forintra, a támogatások intenzitása száz százalék.

Hozzátette: a Leader pályázatok eredményhirdetés előtt állnak, mintegy 35 milliárd forint pályázati forrást osztanak szét.

 

MTI 2013. november 14.