Átadták az új békéscsabai AXIÁL pontot

Karácsony előtt rendezte meg az AXIÁL Kft. felújított békéscsabai telephelyének ünnepélyes átadását, melyen közel 500 partnerük jelent meg. A 2011-ben kezdetét vett telephely-fejlesztési program keretében számos beruházást eszközölt már a vállalkozás.

A terv

Az elkészült beruházás

Az elmúlt években valamennyi telephelyét a kor követelményeinek megfelelően felújította, illetve vadonatúj központokat is nyitott a cég, amely már 19 bázissal rendelkezik Magyarországon. 2017-ben átadásra került a kerecsendi telephely, bővítették a kaposfői központot, és végül a békéscsabai AXIÁL pont is komoly fejlesztéseken esett át, melyről a 2017. december 19-ei átadó ünnepségen szóltak.

Az AXIÁL Kft. 2011 tavaszán, a telephely-fejlesztési program első évében alapította békéscsabai telephelyét, amely hozzávetőleg 2 hektáron terül el a Berényi út 140. szám alatt. A 15. AXIÁL pont telkén 55 négyzetméteres alkatrészüzlet, 350 négyzetméteres alkatrészraktár és természetesen szervizműhely is található, viszont ahogy azt korábban beharangozták, elérkezettnek látták az időt a szervizépület bővítésére, korszerűsítésére. A munkálatok eredményeképp 963 négyzetméteresre bővült a műhely, amely 6 állásos, áthajtós kialakítású. Az épületet egészségesebb munkakörnyezetet biztosító kipufogó-füstgázelszívóval és 5 tonnás híddaruval szerelték fel, mely azt a célt szolgálja, hogy könnyebben mozgathatók legyenek a gépegységek, ezáltal csökkenjen azok javítási ideje. Új, 225 négyzetméteres mosót építettek és 5000 négyzetméter térkőburkolat került lefektetésre.

Az építkezés során 350 köbméter betont, 12.000 darab téglát, 131 darab nyílászárót, 865 négyzetméter hőszigetelő anyagot, valamint közel 20.000 folyóméternyi erős- és gyengeáramú vezetéket használtak fel, tudtuk meg Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének előadásából. A tulajdonos azt is elmondta, hogy a fejlesztésekkel nem állnak le, tovább építik, korszerűsítik a műhelyeket, azért, hogy ki tudják szolgálni a környék mezőgazdasági, építőipari, raktártechnológiai igényeit. Hozzátette, hogy a beruházások célja egy korszerű és nagy hatékonysággal működő alkatrész- és szervizszolgáltatások nyújtó hálózat kiépítése, melynek pontjai 75 km-en belül bárhol elérhetők az országban.

Az eseményen jelen volt Patrick Besson, a Grégoire-Besson képviselője is, aki köszönetét fejezte ki az AXIÁL Kft. teljes csapatának, különösképp Harsányi Zsolt, Harsányi dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezetőknek és Pintér Zsolt ügyvezetőnek, hogy az elmúlt 20 év során erős és megbízható partnerkapcsolatot építettek ki. Ennek a munkának a gyümölcse, hogy a magyar földeken közel 1500 Grégoire-Besson eke és más munkaeszköz dolgozik.