fbpx

Átfogó atkamentesítés kevesebb vegyszerrel

Írta: Szerkesztőség - 2017 április 07.

Az apró, de annál kártékonyabb atkák ellen a Flumite 200 az egyik leghatékonyabb szelektív atkaölőszer a piacon. A magyar fejlesztésű, egyedi diflovidazin hatóanyag csak a növénykárosító atkákat pusztítja el, míg a ragadozó atkákat és a hasznos rovarokat kíméli. Zöld minősítéssel rendelkezik.

A környezetkímélő technológiák és a minimális vegyszerfelhasználás nemcsak fogyasztói elvárás, hanem a fenntartható mezőgazdaság egyik nélkülözhetetlen pillére is. Emiatt minden, mezőgazdasági termelésben felhasznált permetezőszer esetében fontos, hogy a hasznos rovarok károsítása nélkül érje el a kívánt maximális hatást.

A Flumite 200 nagy hatékonyságú, szelektív, rugalmasan felhasználható, biztonságosan alkalmazható és gazdaságos atkaölő szer a levél-, gubacs- és takácsatka fajok ellen. Széles hatásspektruma miatt eredményes az eltérő fajokból és fejlődési alakokból álló, vegyes atkapopulációk ellen is. Erős szelektivitása miatt a Flumite 200 azonban csak a növénykárosító atkákat pusztítja el, a ragadozó atkákat és a hasznos rovarokat kíméli. Zöld minősítéssel rendelkezik, így integrált növényvédelmi technológiákban felhasználható, alacsony dózisokban is tökéletes hatást fejt ki, emiatt ár-érték aránya igen kedvező.

A gombabetegségek mellett az atkák jelentik a legnagyobb veszélyt

A Flumite 200 alkalmazható almatermésűeken (alma, körte), csonthéjasoknál (dió, őszibarack, nektarin, szilva), szőlőre, egres, piros és fekete ribizli, málna, szamóca, eper, szeder esetében, fekete bodzán, paradicsomon és paprikán. Örökzöldeken, díszfákon, mindenféle facsemetén, hibridkukoricánál és szójában.

Részletes felhasználási módjáról ITT olvashat.

Minél korábban kezdődik a védekezés, annál kevesebb a munka

Az ültetvényeken és a szántóföldi kultúrákon cél a nagy fajgazdagságú agroökoszisztéma fenntartása, amely csak környezetbarát hatóanyagok alkalmazása mellett valósítható meg. Mivel a Flumite 200 hosszú, 40-60 napos hatástartammal rendelkezik, és vegyes fejlődési alakokból álló populáció ellen is alkalmazható, a kártevők elleni védekezés időben történő megkezdésével azonnal véget vet az atkafertőzéseknek, így elég évente egyszer használni.

A Flumite 200 további előnye, hogy rugalmasan alkalmazható, így amennyiben az atkák a rendkívül kedvező ökológiai körülmények miatt az év során megjelennének, felszaporodásuk és elterjedésük megelőzésére, illetve az áttelelés kivédése érdekében is alkalmazható.

Egyedi hatásmechanizmus

A Flumite 200 hatóanyaga, a diflovidazin az atkák valamennyi fejlődési alakja ellen hatásos.

Sterilizálja a nőstényekben képződő atkatojásokat, gátolja a lerakott atkatojások kelését, elpusztítja a fiatal, mozgó lárvákat és a nimfákat. Kontakt hatásmóddal és transzlamináris (mélyhatású) tulajdonsággal is rendelkezik, így a hatóanyag a levelek fonákján táplálkozó lárvákat is nagy hatékonysággal pusztítja el. Emiatt alkalmazása nem követel meg tökéletes permetezőtechnikát az atkák mikroszkopikus mérete ellenére.

Kiszerelés

1 literes, 1 és 2dl-es, valamint 5X5 ml-es, ampullás kiszerelésben kapható, ez utóbbi 10 liter permetlé elkészítésére alkalmas.

Gyártói elérhetőség:
Agro-Chemie Kft.
[email protected]
+36-1/9000-823
www.agrochemie.hu