fbpx

AXIÁL Gépkavalkád már harmadszor

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 30.
A kiállított 75 gépből 20 újdonságot még nem láthatott hazánkban egy gazda sem, de a 2015-ben bevezetésre kerülő Maxi-NET névre hallgató RTK-korrekciós rendszert is most ismertették meg a Magyarországon és a környező országokban tevékenykedő gazdálkodókkal. Emellett nem maradhattak el a rájuk jellemző színes programok sem. Mint ahogy azt már megszokhattuk, az 5-let Show-ban 5 újdonsággal kápráztatták el a nagyérdeműt.
Szakmai tevékenységük elismeréseként jelentős számú díjat adományozott a Termékverseny zsűrije az AXIÁL Kft. által forgalmazott termékeknek a Gépesítés és a Logisztika kategóriájában.
Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow díjazottjairól februári számunkban olvashattak.
A D pavilon egy szeglete az 5let-show színpadával

Ismét 5-letet adtak

A kiállítás minden napján az alábbi öt kiemelt termék és szolgáltatás kapott helyet a színpadon:
A mAXI-NET márkafüggetlen RTK korrekciós hálózat az AXIÁL Kft. kínálatában 2015-től.
Az AXIÁL Kft. 45 fixen telepített RTK bázisállomásával nyitja meg a gépfüggetlen RTK hálózatban rejlő lehetőségeket az automatikus kormányzási rendszerek eszközeinek használói előtt. A navigációs műholdvétel kiegészítéseként egy földi korrekciós rendszer biztosítja a szántóföldi precíz munkavégzést. A bázisállomások segítségével a hálózatba kötött RTK rendszer ezt a nagy pontosságú korrekciós jelet küldi bármely gép GPS eszközére. A rendszer nemzetközileg elismert RTCM jelformátumának köszönhetően számos termelő előtt nyílik meg a mAXI-NET használatának lehetősége, függetlenül attól, hogy a gazdaságában milyen márkájú, vagy színű géppark dolgozik.

MLT 741 120 LSU újratöltve

Igazodva a vásárlói igényekhez, a Manitou újra gyártásba vette az MLT 741 120 LSU teleszkópos rakodógépet. A gyár a mezőgazdaságra tervezett gépek palettáján ezzel egy olyan réteget kíván megszólítani, akiknél nagy mennyiségű, nagy tömegű anyagok mozgatását kell megoldani, és a 4,1 tonnás teherbírás nagyobb hatékonyságot eredményez.

Landini 6-130C LS

A Landini biztos alapokra helyezte az új 6C sorozat fejlesztését. Ez nem volt más, mint a jól bevált és népszerű Powermondial sorozatAz erőforrás egy 4,5 literes F.P.T. NEF motor közös nyomócsöves befecskendező rendszerrel és Tier 4i emissziós előírást biztosító SCR technikával. Természetesen az újdonság több mint egy motorcsere. A gyártó több ponton is hozzányúlt az elődhöz. Az új vezetőfülke, a megnövelt emelőkapacitás, nagyobb hidraulika-szivattyú, az automatikus TLT funkció, valamint a nagyobb tengelytáv és önsúly mind része a fejlesztésnek.

Fendt 300 S4

A 300 Vario S4 szériával a 300 Vario SCR utódjaként egy kompakt univerzális traktort fejlesztett ki a Fendt, számos innovatív megoldást átvéve a nagytraktorokból. A visioPlus vezetőfülkével, a Variocenterrel a klasszikus Vario-Joystickkel, a pneumatikus vezetőfülke rugózással, az elektrohidraulikus vezérlőszelepekkel, vagy az olyan finomságokkal, mint a pótülés, a Fendt 300 Vario S4 egyesíti mindazt, amiről a mindennapi használat során a Fendt-tulajdonos vagy gépkezelő a hatékony és kényelmes munka érdekében álmodik.

CLAAS DISCO 3600 RC

A DISCO tárcsás kaszát a kisebb talajegyenetlenségű, telepített gyepekre ajánljuk.  Ez a típus a könnyen vontatható, egyszerűen kezelhető kaszáktól a hátsó függesztésű, nagy területteljesítményű, akár rendrakó szalaggal felszerelt változatokig kapható. A terménybetakarítás minőségét számos új, illetve már jól bevált CLAAS megoldás biztosítja, mint például a 2014-ben bevezetett új kaszasín a MAX CUT, a már sokat bizonyított ACTIVE FLOAT tehermentesítő rendszer, valamint a Safety Link biztonsági modul. A kaszák elérhetők szársértő nélkül, verőujjas szársértővel, illetve gumihengeres szársértővel, amely a termény gyorsabb száradását segíti, hogy a lehető leghamarabb betakarítható legyen a kaszálóról.
Díjátadók és díjazottak az ünnepség után
Szerviz átalánydíjas szerződéses partnerek díjátadása
Az AXIÁL Kft. az átalánydíjas szolgáltatásait a 2001-től kínálja partnereinek. A szolgáltatási forma keretén belül évre előre kötött szerződésekkel látják el a mezőgazdasági- és építőipari gépek szakszervizét. Az elmúlt évhez képest növekedett a szerződések száma, ez 1460 átalánydíjas szolgáltatásban szervizelt gépet jelent
Hogy miért jó ez a partnereknek?
  • előre tervezhető, kiszámítható szervizmunkadíj és kiszállási költség a gazdálkodásban
  • állandó műszaki gépfelügyelet, amellyel csökkenthető a gépmegállás lehetősége
  • dokumentált szolgáltatás, amely a szavatossági igények elbírálásánál jelentős megtakarítást jelenthet, az alkatrészek gyártói által való jóváírásánál
  • a szolgáltatásban való prioritás mellett nagy előny jelent, hogy az AXIÁL Kft. szervizszerelői azonnali segítséget nyújtanak telefonon is az esetleges hibajelenségek feltárásában, a gépüzemeltetés és gépbeállítás folyamatainál, ezzel esetlegesen megspórolva a kiszállás idejét.
Az AXIÁL Kft. minden évben emlékdíjat ad át három olyan cégnek, amelyek évek óta kiváló szervizpartnerei is.
A díjakat az idei évben is Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető és Torma Tamás az AXIÁL Kft. Szervizüzletágának igazgatója adta át.
A. díjazott: Abaúji Charolais Mg. Zrt. Léh; Jancsó István és Papp Sándor tulajdonos urak vették át a díjat.
B. díjazott: Héjja Testvérek Kft. Csongrád; a díjat Héjja László ügyvezető-tulajdonos vette át
C. díjazott: Darnózseli Agrár Zrt.; a díjat átvette Dr. Tóth László vezérigazgató
Az emlékdíj mellett egy 150.000 Ft-os, az AXIÁL Kft. alkatrészüzleteiben beváltható alkatrész vásárlási utalvánnyal köszönték meg partnereik kitartó hűségét.

A legek éve

Az immár hagyományosnak mondható sajtótájékoztatón, melyet Harsányi Zsolt– ügyvezető-tulajdonos és Pintér Zsolt ügyvezető tartott a kiállítás második napján, többek között az alábbiakat tudhattuk meg:
2014. az AXIÁL Kft. életében sok szempontból a legek éve volt. Ebben az évben érte el ugyanis a cég eddigi nettó forgalmának csúcsát, amely forgalom több mint a felét a gépüzletágak értékesítő munkájának köszönheti az AXIÁL Kft. A Gépüzletág és a CLAAS Gépüzletág együttesen 55 %-ot tudhat magáénak a teljes bevételből. Fenti teljesítménnyel a vállalkozás a mezőgazdasági rakodógépek, valamint az önjáró etetőgépek piacán vezető pozíciót vívott ki magának, de a 80 LE teljesítmény feletti nyugati relációjú traktorok értékesítésében is előkelő helyen végzett. Az általuk forgalmazott három traktormárka, a Landini, a Fendt és a CLAAS szinte darabra pontosan ugyanakkora részt követelt magának az értékesített darabszámból.
Mind a CLAAS kombájn, mind a CLAAS zöldsoros gépeinek tavalyi értékesítése kiemelkedő a 2013-ashoz képest, sőt az üzletág jóval felülmúlta a 2014-re tervezett értékesítendő darabszámokat.
A Használtgép üzletág tavalyi forgalmát 700 darab értékesített géppel és 700 darab beszámítással érte el. Összesen 2000 állapotfelmérést végeztek el a kollégák.
Az Építőgép-üzletág is kiugróan magas eredményekkel büszkélkedhet, ugyanis 2014-ben a legjobb évet zárták mind a forgalom, mind pedig az értékesített darabszámok tekintetében. A kompakt rakodók piacán 50% feletti volt a részesedésük, az ellensúlyos targonca piacon pedig 30 %-kal több gépet sikerült értékesíteniük, mint 2013-ban.
Hatala László