fbpx

CASE IH OPTUM CVX SOROZAT

Írta: Szerkesztőség - 2016 február 09.

ÚJRAGONDOLT HATÉKONYSÁG

„AZ ÚJ TRAKTORRAL NÖVELNÜNK KELL A TERMELÉKENYSÉGÜNKET ÉS KÉPESNEK KELL LENNÜNK A LEHETŐ LEGJOBB EREDMÉNYEK ELÉRÉSÉRE”. EZ VOLT ANNAK A VÁSÁRLÓI FELMÉRÉSNEK AZ EREDMÉNYE, AMELY EGYÉRTELMŰEN MEGHATÁROZTA A CASE IH FEJLESZTŐI CSAPATRA VÁRÓ FELADATOKAT. AZ OPTUM CVX MÁR ENNEK SZELLEMÉBEN KÉSZÜLT.

Az Európában megkérdezett vásárlóknak nagyon precíz elképzelései vannak arról, hogy milyen irányba kell haladni a traktorfejlesztési feladatokkal. A kívánságlista kisebb üzemeltetési költségekkel kombinált nagyobb motorteljesítményt, erősebb hidraulikát és emelőerőt tartalmaz egyéb hatékonyság növelő jellemzőkkel, amelyek nagyobb maximális megengedett géptömeget tesznek lehető. Emellett több pót súlyozási opció, valamint a gépkezelő munkakörnyezetének további fejlesztése szerepelt a kulcstényezők között. Mindezt a Case IH pontosan teljesítette: ugyanezen traktorok vonatkozásában az is az igények között szerepelt, hogy a szántóföldön és az országútón is egyaránt jól teljesítsenek.

KOMPAKT ÉS ERŐS

Az új Optum CVX sorozat két modellből áll az FPT Industrial által gyártott 6,7 literes 6-hengeres, változtatható turbófeltöltővel (eVGT) és csak Hi-eSCR kipufogógáz utókezelő rendszerrel felszerelt motorokkal. Az optimális égés garantált és a IV. fokozatú emissziós szint biztosított olyan további rendszerek alkalmazása nélkül, mint pl. a kipufogógáz visszakeringetés (EGR), vagy a részecskeszűrő. A 2100 min-1 motor-fordulatszámnál leadott 270, illetve 300 lóerő képessé teszi a két Optum CVX modellt a nagyobb traktorokra jellemző teljesítmény szintek leadására a Puma kompakt méreteivel – és ez a kombináció tökéletes illeszkedést eredményez a vásárlóink legfontosabb igényeivel.

A négy sebességtartományával az Optum CVX modellek továbbfejlesztett fokozatmentesen változtatható áttételű (CVX) sebességváltója minden kívánságot teljesít: A rendelhető két változat egyike 0,03 és 40 km/h közötti sebességű Eco, vagy a 0,03 és 50 km/h közötti sebességű Eco. A nem rég kifejlesztett első és hátsó hidak, a mindössze 3 méteres tengelytáv és a 49-es gumik biztosítják, hogy az Optum CVX rendkívül nagy erőátvitelt és kiváló vonóerőt nyújt, úgy, hogy közben figyelemreméltóan fordulékony marad.

MINTASZERŰ TLT FOKOZATOK, NAGY EMELŐERŐ

Az új Optum CVX modelleket 4-fokozatú hátsó TLT és opciós 2-fokozatú első TLT jellemzi. A hátsó TLT az Elektronikus Fokozat Kapcsolással az 540 min-1 fordulatszámot 1930 min-1 motor-fordulatszámon adja le, az 540 Eco fordulatszámot mindössze 1598 min-1 motor-fordulatszámon, az 1000 min-1 fordulatszámot 1853 min-1 motor-fordulatszámon, míg az 1000 Eco fordulatszámot pedig mindössze 1583 min-1 motor-fordulatszámon. A hátsó TLT-hez hasonlóan az első TLT mindkét fokozata elektromosan kapcsolható a fülkéből. Ehhez 1000 min-1 és/vagy 1000 E min-1 fokozat rendelhető.

Az Optum CVX modellekhez a standard 165 l/min CCLS hidraulika szivattyú helyett az opciós 220 l/min CCLS szivattyú is rendelhető. Mindkét változat esetében a hátsó 3-pont függesztőszerkezet akár 11.058 kg súlyt képes felemelni, míg az első 3-pont függesztőszerkezet akár 5821 kg súlyú munkagép felemelésére képes. Ez a funkció ezeket a traktorokat figyelemreméltóan sokoldalúvá teszi, a lenyűgözően nagy teljesítmény szintjeik pedig igazán meggyőzőek.

EGYÉB FONTOS MŰSZAKI JELLEMZŐK

10.800 kg-os praktikus alapsúly és 16.000 kg-os maximális megengedett összsúly kiemeli a nagy hasznos terhelhetőséget, és így az Optum CVX által kínált opciós tartozékok széles választékát. A 630 literes üzemanyag tartály és a 96 literes AdBlue adalék tartály megkönnyíti a traktorok folyamatos használatát a hosszú és termelékeny munkanapokon a szántóföldön és a közúton egyaránt, különösen a kis fogyasztású FPT motorok jóvoltából.

1. HATÉKONY ÉS JÓL BEVÁLT MOTOR

2. VEZETÉSI KÉNYELEM

3. MODERN ÉS KEZELŐBARÁT IRÁNYÍTÁS

4. FOKOZATMENTESEN VÁLTOZTATHATÓ ÁTTÉTELŰ (CVT) VÁLTÓ

5. KÖNNYŰ ÉS EGYBEN ERŐS FELÉPÍTÉS

Az új rögzítőfék nyilvánvalóan növeli a biztonságot, mivel a traktor álló helyzetében automatikusan bekapcsol 45 másodperc elteltével, valamint 5 másodperc elteltével, miután a gépkezelő felállt az ülésből, illetve a motor leállítása után. Természetesen, a gyári standard felszereltség ISOBUS III. kategóriás funkcionalitást és RTK+ funkciót is tartalmaz a Táblavégi Forduló Programozás II-vel és az AFS Connect új fájltovábbítási funkciójával, amely lehetővé teszi a traktor és a munkagép adatok továbbküldését vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egy megfelelő internetes oldalra, ahonnan letölthetők irodai számítógépre telepített gazdaságirányítási szoftverbe. Ezért az Optum CVX előkelő helyen áll a képzeletbeli rajtvonalon.

Győződjön meg erről személyesen! További részletekről érdeklődjön az Agro-Békés Kft. kereskedő kollégáinál! www.agrobekes.hu