fbpx

CLAAS DISCO tárcsás kaszák

Írta: - 2015 július 15.

Professzionális technológia mindenkinek

A CLAAS hamarosan bevezeti a piacon elérhető legnagyobb traktorra függeszthető tárcsás szársértős kaszakombinációt. Az új DISCO 1100 C / RC BUSINESS tárcsás kasza 10,7 m maximális munkaszélességgel rendelkezik. A 2016-os szezonra a CLAAS 9 új front- illetve hátsó függesztésű kaszát vezet be, 2,6 – 3,4 méter közötti munkaszélességgel. Ez azt jelenti, hogy a CLAAS professzionális kaszálási technológiája elérhetővé válik a kisebb gazdaságok számára is, és az új MAX CUT kaszasín bevezetésre kerül majdnem minden DISCO modellben.

A MAX CUT kaszasín egy saját fejlesztése a CLAAS-nak, amelyet Bad Salgau-ban szerelnek össze. A kaszasín egyik fő jellemzője a speciálisan kialakított kaszasín, amelyet egy anyagból préselnek. A hullámos kialakításnak köszönhetően előrébb került a meghajtó egység a tárcsákkal, ezáltal hatékonyabb terményvágást tesz lehető minden körülmény között. A csúszótalpak közötti nagy alagút hatásnak köszönhetően még nagyobb öntisztulás érhető el, mindemellett biztosítja a takarmány kiváló minőségét. A speciális csavarozási eljárásnak köszönhetően a kaszasín tökéletesen zárt, folyamatos kenéssel ellátott, mindemellett biztosítja a meghajtó egységek egyszerűbb karbantartását, nagyobb stabilitását és hosszú élettartamát.

Új DISCO 1100 vezér modell

Az új DISCO 1100 10,7 méteres maximális munkaszélességgel rendelkezik, viszont a szállítási magassága kevesebb, mint 4 méter, valamint a szállítási szélessége is 3 méter alatt van. Mindezt a hidraulikusan összehúzható kaszaegységek teszik lehetővé. A külső és a belső védőponyva automatikusan összecsukódik. A szállítás során a kasza hidraulikusan reteszelhető, ez biztosítja a biztonságos közúti szállítást. Továbbá a kaszát szállítási helyzetben is tárolhatjuk. A teleszkópos karok kifejlesztése során a CLAAS hasznosította a CLAAS COUGAR önjáró kaszánál szerzett tapasztalatokat.

A DISCO 1100 elérhető acél verőujjas (C) vagy gumihengeres szársértővel (RC), azaz C BUSINESS és RC BUSINESS kivitelben. A hidraulikus felhajtható védőponyvákon kívül a kaszaegység további alapfelszereltsége a load-sensing komfort hidraulika rendszer, valamint az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus tehermentesítő rendszer.

A DISCO 1100 BUSINESS teljesen ISOBUS-kompatibilis, ezáltal kényelmes működtetést tesz lehetővé. Minden fontos kaszaműködtető funkció hozzárendelhető a traktorban lévő ISOBUS programozható gombokhoz. A kasza működtethető gyári ISOBUS terminállal (pl. COMMUNICATOR II oder S 10), de a CLAAS lehetőséget ad arra, hogy a DISCO 1100 C / RC BUSINESS kaszát a kereskedelemben kapható tablettel is tudjuk irányítani. Mindez a nemrégiben bevezetett „EASY on board” applikációnak köszönhető. Továbbá a kasza terminál használata nélkül is működtethető, kétállású kézi működtetésű hidraulika csap segítségével.

Professzionális technológia 2,6 méteres munkaszélességtől

A CLAAS a tárcsás frontkaszák választékát kibővíti egy kompakt, könnyebb, 3 méteres frontkaszával. Köszönhetően a rövidebb csatlakozási pontoknak és a kétdimenziós talajkövetési rendszernek, az új DISCO 3150 F rendkívül jól alkalmazkodik a talaj vonalához.

Ezt a hatást erős tartó rugó biztosítja, amelyek egyben csökkentik a kasza okozta talajnyomást. Opcionálisan kérhető az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus tehermentesítő rendszerrel is. A DISCO 3150 F a többi front függesztésű kaszához hasonlóan az új fejlesztésű MAX CUT kaszasínnel van szerelve. A standard felszereltség tartalmazza a SAFETY LINK biztonsági modult, a TLT fordulatszám csökkentőt (850 ford/perc) és a gyors késcsere rendszert.

A hátsó függesztésű DISCO 50-es szériás kaszákat szintén továbbfejlesztették a 2016-os szezonra megújult külsővel. Az új 2750 (C / RC), 3150 (C) és 3550 modellek kifinomult technológiával most már könnyen elérhetővé válnak kisebb gazdaságok számára is, 2,6-3,4 méteres munkaszélességben. Sok különböző finomítás és a MAX CUT kaszasín mellett, az új technikai jellemzők szintén tartalmazzák az opcionális tároló keretet, amely lehetővé teszi a kasza helytakarékos tárolását, könnyebb le- és felcsatlakoztatását, emellett biztosítva a könnyebb karbantartást.

Az vontatott DISCO 3150 TC / TRC kaszák is megújultak, MAX CUT kaszasínnel rendelkeznek és egyéb finomításokkal tökéletesítették.

Mindez azt jelenti, hogy a CLAAS szinte minden egyes DISCO modellt MAX CUT kaszasínnel kínál – kezdve a legkisebb 2,6 méteres, rugós csillapítású, szársértő nélküli hátsó függesztésű kaszáktól egészen a legnagyobb 10,7 méteres, szársértővel szerelt kaszakombinációkig.