fbpx

CSR-díjat ért két PET-palack

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 november 23.

Egy kreatív, szemléletformáló rajzversenyért érdemelte ki a hazai társadalmi felelősségvállalás legrangosabb díját egy független laboratórium: Peti és Petra kalandjai több ezer gyerek fantáziáját mozgatták meg, a gyönyörű rajzok a környezetvédelem tematikájában születtek.

Mit keres két PET-palack a természetben?

A kérdésre az egész ország területéről és a határon túlról is válaszoltak az óvodás és általános iskolás gyerekek, mégpedig szebbnél szebb rajzokkal. Peti és Petra kalandjait több ezer gyerek ismerhette meg. (http://www.petiespetra.hu)

A környezetvédelemmel, élelmiszer- és egészségbiztonsággal foglalkozó WESSLING Hungary független laboratórium és tudásközpont munkatársai a szemléletformálásra helyezték a legfőbb hangsúlyt: a versenyzők a rajzolás során szembesülnek korunk egyik legfontosabb kihívásával, a környezetszennyezéssel, amelynek megoldására gyönyörű és kreatív megoldásokkal jelentkeztek. A legügyesebb, legötletesebb pályázók a nyeremények mellett megismerkedhettek egy igazi vizsgálólaboratórium munkájával, a szelektív hulladékgyűjtés és feldolgozás világával, az önkéntes PET Kupa szellemiségével, és a Csodák Palotájába tudományos élményeivel.

A CSR Hungary Díj 2006 óta a szakmai vállalati felelősségvállalás legfontosabb fóruma Magyarországon. Idáig több, mint 180 magyar és külföldi érdekeltségű cég pályázott a díjra, amelyet az idén november 17-én, Budapesten a Hotel Hungaria City Centerben adtak át ünnepélyes keretek között.