Diáklányoknak is remek lehetőség a Mercedes duális képzése | Agrárágazat

Diáklányoknak is remek lehetőség a Mercedes duális képzése

Immár negyedik alkalommal rendezte meg kifejezetten lányok számára szervezett nyílt napját a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméten. A mára hagyománynak számító rendezvényen több mint 60 pályaválasztás előtt álló fiatal hölgy ismerkedett meg a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó, a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal a Mercedes-Benz Oktatási Központjában.

 

Az érdeklődő diákokat természeten a gyár női vezetői köszöntötték, akik érdekes és hasznos tanácsokkal is ellátták a kíváncsi hallgatókat. Többek között szó esett a Mercedes-Benz képzéseiről, karrierlehetőségeiről is. A „Girl’s Day” napon összesen négy szakmát mutattak be a pályaválasztás előtt álló lányoknak.

 - Célul tűztük ki, hogy a hölgy munkavállalóink aránya növekedjen. A Mercedes-Benz sikérhez nemcsak világszínvonalú technológiára, hanem képzett és motivált női szakemberekre is szükségünk van. Éppen ezért az új munkahelyek betöltésekor számítunk a hölgyek jelentkezésére is. Munkavállalóink számára képzéseket, fejlődési lehetőségeket és családbarát szolgáltatásokat kínálunk - mondta Mizsei Emese, a HR-osztály toborzásért felelős vezetője.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. öt éve, 2009-ben hozta meg stratégiai döntését a duális szakképzés bevezetéséről. A hároméves szakképzés a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán, illetve Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával együttműködve gépjárműmechatronikus, mechatronikai karbantartó és gépjármű-előkészítő felületbevonó szakokon indult el, amely később tovább bővült szerszámkészítő szakmával is. Az idei évben a négy szakmában összesen 108 fiatal kezdte meg tanulmányait, köztük több hölggyel.

A Mercedes-Benz Gyár a szakiskolai tanulók munka világába való bevonását a duális képzés formájában segíti.

Összeállította: Kalmár Nárcisz

Kapcsolódó cikkek

  • 2017.10.19. 15:11

    Fülsüketítő motorzaj, égig érő füstfelhő zavarta meg a luxemburgi Rambrouch és Roodt városok közötti térség csendjét augusztus utolsó vasárnapján. Itt rendezték meg az aratócséplőgépek kétévenként – idén 12. alkalommal – sorra kerülő gyorsasági...

  • 2017.10.19. 15:31

    Jogszerű földhasználók és társulásaik számára van lehetőség mezőgazdasági és nem mezőgazdasági területeken történő erdőtelepítésre és ipari célú fás szárú ültetvények telepítésére. A támogatás felhasználása a 10000 fő alatti lakosságú vidéki térségekben, illetve a 10000 fő feletti települések közül...