Dr. Jens Foerst veszi át a CLAAS traktorpiacának vezetését

Harsewinkel, 2017. január 23.

Dr. Jens Foerst lesz június elsejétől a CLAAS Industrietechnik GmbH traktorpiacért felelős vezetője, és már április elsejétől belép a CLAAS Konszern vezetőségi tagjai közé.

Foerst, aki az RWTH Aachen Egyetem elvégzése után számtalan nemzetközi vezetői pozícióban segítette szakértelmével az EvoBus és MAN vállalatokat. Legutóbbi munkája a BMW nemzetközi gyártóhálózatának vezetése volt.

Dr. Jens Foerst 

Jens Foerst új pozíciójában Lothar Kriszunt váltja, aki a CLAAS-nál zajló lépcsőzetes generációváltás keretében adja le traktorpiac-vezetési pozícióját, de továbbra is a CLAAS Konszern szóvivője marad. Az idei pénzügyi év végén, szeptember 30-án bekövetkező nyugdíjba vonulásáig Kriszun úr továbbra is a konszern stratégiákért és vállalati kommunikációért felelős vezetője marad.

Lothar Kriszun

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás (www.claas.com) egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vesztfáliai Harsewinkelben található vállalat vezető pozíciót tölt be Európa kombájnpiacán. Egy másik termékcsoporttal, az önjáró silózóval a CLAAS az első helyen áll a világpiacon. Szintén vezető helyen áll a családi tulajdonban lévő vállalat a világ mezőgazdasági technikáinak sorában traktorokkal, valamint mezőgazdasági bálázókkal és szálastakarmány betakarítógépekkel egyaránt. Termékkínálatuk részét képezi a legmodernebb mezőgazdasági informatikai technológia is. A CLAAS világszerte több mint 11 300 alkalmazottat foglalkoztat, és a 2016-os üzleti évben 3,6 milliárd eurós forgalmat realizált. 

Kapcsolódó cikkek

  • 2018.04.18. 08:29

    Kimagasló minőségű Domex svéd acél alapanyagokat használva az optimális tömeg és szilárdság megválasztásával egy olyan szórókeret jött létre, amely...

  • 2018.04.16. 09:50

    Aligha csodálható, hogy nagy a munkaerőhiány, a pályaelhagyás mértéke a mezőgazdaságban, s nemcsak az értelmiségi beosztásokban, hanem az állatgondozás, a gépkezelés terén is.