Ebben nem fognak csalódni! | Agrárágazat

Ebben nem fognak csalódni!

„Gazdaságunkban, mely Komárom-Esztergom megyében található, több mint 20 éve állítunk be Pioneer kísérleteket. Hibriddel kapcsolatos döntésünkben mindig meghatározó ezen kísérletek eredménye, ez alapján választjuk ki az adott portfólióból a területünkre leginkább megfelelő hibridet. Így volt ez a P9241 Optimum® AQUAmax® hibrid esetében is. Először 2015-ben bizonyított nagyobb területen. A mostoha körülmények ellenére (talajadottságok, időjárás), 9 t/ha feletti termést értünk el, alacsony víztartalommal. 2016-ban már kukoricaterületünk túlnyomó részén ezt a hibridet vetettük. Üzemi átlaga 11,43 t/ha lett. Tulajdonságait figyelembe véve - korai fejlődési erély, éréscsoportján túlmutató terméspotenciál, kiváló alkalmazkodó-képesség, jó vízleadás, korai betakaríthatóság - ezt a hibridet választottuk a gazdaságunkban beállított precíziós kukoricatermesztési kísérlet alanyaként is. Ajánlom a P9241-et mindazoknak, akiknek fontos a kukoricatermesztésük biztonsága. Ebben a Pioneer Optimum® AQUAmax® hibridben nem fognak csalódni!”

Hartmann Imre, Ügyvezető – tulajdonos, Hartmann Farm Kft., Szákszend

P9241 Optimum® AQUAmax® hibrid

FAO340, ajánlott termőtőszám: 68-76 000 tő/ha

Termesztési ajánlás:

Magyarország minden termőhelyére ajánlott. Őszi kalászosok előveteményének tökéletes választás, mert nagy termőképessége korai éréssel, gyors vízleadással párosul.

Kapcsolódó cikkek

  • 2018.02.23. 08:21

    A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. Cégünk a piac egyik meghatározó szereplőjeként fontos feladatának tekinti, hogy a termelőket szakmailag hiteles információval lássa el a Huminisz technológia hatásáról és hatékonyságáról. Termelőknél (nagyüzemi és kisüzemi), valamint kutatóintézetekben (kisparcellás) végzett kísérletekben évente az ország mintegy 50 helyszínén történik értékelés.

  • 2018.02.23. 08:53

    Kuba ránk vár!