fbpx

Egyedi igényre szabott, komplex műtrágyázási megoldások

Írta: - 2017 szeptember 06.

A személyre szabottság korát éljük – középpontban a vevő

Életünk különböző területein egyre nagyobb az igényünk olyan speciális termékekre, melyek minél inkább a saját elvárásainkhoz, egyedi elképzeléseinkhez passzolnak. Felismerve ezt, számos iparágban olyan technológiai újításokat vezettek be a közelmúltban, és vezetnek be a jelenben, melyekkel rugalmassá téve a gyártási folyamatokat egyedi termékeket tudnak előállítani, a vásárlót helyezve a középpontba.

A növénytermesztésben még fokozottabb jelentősége van a személyre szabott, egyedi tápanyag-gazdálkodási megoldásoknak, hiszen a sikeres, jövedelmező gazdálkodás a tét.

Nincs feleslegesen kiadott és nincs hiányzó tápanyag

A Gramix NPK műtrágya-családot már több mint 10 éve gyártjuk, s ez idő alatt több, mit 280 különböző, a termelő igénye szerinti összetétel hagyta el raktárainkat. Összesen több, mint 300 ezer tonna!

A Gramix NPK azonban több, mint műtrágya. Komplex megoldás, mely kiterjed az ingyenes, személyes szaktanácson túl a minőségi alapanyagok felhasználására, a gyártás, a csomagolás folyamatán át az egész logisztika egységére.

Az egyedi NPK- és mikroelem-arányt, az optimális műtrágya-összetételt a talajvizsgálat és a vetésterv alapján határozzuk meg, rugalmasan alakítva a termesztési célokhoz, akár 2 tonna mennyiségtől. Így Ön csak azt és csak annyi tápanyagot juttat ki, amire az adott növénykultúrának valóban szüksége van az egészséges, életerős növekedéshez és az optimális terméshozam eléréséhez.

Lényeges, hogy ez nem jár Önnek plusz költséggel, viszont ugyanolyan költségráfordítással növényeinek tápanyagigényét akár 25-30%-kal hatékonyabban tudja biztosítani!

Nem véletlen, hogy Dél-Amerikában a felhasznált NPK-műtrágyák 100%-a a Gramix NPK műtrágyákhoz hasonló, rugalmas gyártástechnológiával készül, Észak-Amerikában, ill. Európában is meghaladja az 50%-ot az ily módon előállított NPK-műtrágyák aránya.

Szakmai irányelvek alapján állítjuk össze az egyedi, talajigényeire szabott összetételeket , és a legkorszerűbb fejlesztési irányokat követve alakítottuk ki növényspecifikus összetételeinket is, a repce és a kalászos kultúrák tápelem-szükségletének leginkább megfelelő makro-, magas mezo- és mikroelem-tartalommal. Termékfejlesztéseink során ügyeltünk arra, hogy a szinergista és antagonista elemek megfelelő arányban legyenek jelen, ezzel fokozva műtrágyánk hatékonyságot. A minőségi alapanyagok a gyors oldódást és felvehetőséget biztosítják.

A Gramix Rizotec NPK további előnye, hogy Rizodyne talajaktivátor tartalma révén talajszerkezetet is javít. Serkenti a talajéletet, javítja a talaj pH-értékét, és a tápanyagok hasznosulását egyaránt dinamizálja.

Őszi búzára javasoljuk az alábbi népszerű összetételt:
Gramix Rizotec NPK 8-20-24 +1,2 S +1,7 CaO +0,5 MgO +0,07 Cu +0,05 Mn +0,03 Zn +0,02 Fe +0,01 B +Rizodyne talajaktivátor.

Az őszi búza számára pótolhatatlan foszfortartalmával segíti az optimális fejlettség elérését, jótékonyan befolyásolja a szemtelítődést. A kén javítja a búza értékmérő tulajdonságait, magas réztartalma megerősíti immunrendszerét.

Őszi árpára javasolt egyik összetételünk:
Gramix Rizotec NPK 6-12-24 +3,7 S +0,8 MgO + 0,6 CaO +0,07 Cu +0,05 Mn +0,03 Zn +0,02 Fe +0,01 B +Rizodyne talajaktivátor.

Foszfortartalmával biztosítja, hogy az árpanövény optimális fejlettséggel menjen a télbe, 3,7%-os kéntartalmával és magas réztartalmával pajzsként védi a betegségektől.

Repcére bór tartalmú összetételeinket ajánljuk:
Gramix Rizotec NPK 8-15-25 +1,3 S +2 CaO +0,5 MgO +0,1 B +0,03 Zn +0,05 Mn +0,02 Fe +0,07 Cu +Rizodyne talajaktivátor.

Jól oldódó, magas foszfortartalommal a stabil kezdeti fejlődésért, gyökértömeg növekedésért, optimális káliumtartalommal az erős sejtfalért, bórral a kiegyensúlyozott virág- és termésképzésért.

www.gramix.hu