fbpx

Gasztronómiai szövetség alakult Gödöllőn

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 18.

A Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület megalakulásakor a magyar képviselőkön túl Horvátországot, Szlovákiát, Romániát, Szerbiát, Szlovéniát, Kárpátalját összesen 30 alapító tag képviselte.

étterem

A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (Central European Gastronomy and Sommelier Association), ami fő célkitűzéseként a térség átfogó gasztronómiai és kulturális örökségeinek megőrzését és terjesztését határozta meg.

A szervezet további céljai között szerepel a kiváló gasztronómiai termékek és italok népszerűsítése a csatlakozó közép-európai országokban, a termékek részére szélesebb körű piaci bemutatkozási lehetőség biztosítása. Céljuk továbbá a tagok és a pártoló tagok összefogásával a gasztronómiai kultúra fejlesztése, a közönség minőségi, kulturált étel- és italfogyasztásának népszerűsítése, olvasható az egyesület közleményében.

A létrejött szervezet elnökének Slezsák Zoltánt, a Magyar Sommelier Szövetség elnökét választották az alakuló ülésen résztvevők. A magyar képviselőkön túl Horvátországot, Szlovákiát, Romániát, Szerbiát, Szlovéniát, Kárpátalját összesen 30 elismert cégvezetőkből és szakemberekből álló alapító tag képviselte.