Hermann Lohbeck követi Lothar Kriszunt a CLAAS Konszernvezetőség szóvivői posztján

Borítókép

Herman Lohbecket nevezték ki a CLAAS Konszern vezetőségi szóvivőjének. 2017. október 1-jétől tölti be új posztját, ezen a napon vonul majd nyugdíjba elődje, a jelenlegi szóvivő, Lothar Kriszun.

„Lothar Kriszun sokat tett vállalatunkért. A 36 évnyi, vállalatunknál eltöltött idő alatt különböző területeken tevékenykedett vezetői pozíciókban, ebből 15 évig a konszern vezetőségében. Személye a CLAAS fejlődésének egyik fő hajtóereje volt.“ nyilatkozta a személycsere nyilvánosságra hozatalakor Cathrina Claas-Mühlhäuser, a CLAAS Felügyelőbizottságának elnöke. „Hermann Lohbeck-kel a megüresedő pozíciót egy hozzáértő, dinamikus személyiséggel töltjük be, aki közel két évtizedig kitűnő vezetői munkát végzett.“

Hermann Lohbeck 2014 óta tagja a CLAAS Konszern vezetőségének, és a szálastakarmány-betakarítógépek területért felel. A minősített diplomás kereskedő egy könyvelőcégnél audit asszisztensi, később adótanácsadó és könyvvizsgáló munkakörben dolgozott. 1999-ben kezdett el a CLAAS-nál dolgozni. Gazdasági osztályvezetőként tevékenykedett a számvitel és adózás területén, majd kontrolling vezető lett, és egészen 2014-ig a CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH kereskedelemi igazgatója volt.

Október elsejétől új munkakörében a CLAAS Konszern vezetőségének szóvivője lesz, s ezen kívül a vállalati kommunikáció és vállalatfejlesztés területekért felel majd.