fbpx

Konyári Pincészet – Balatonlelle

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 08.

„Alakítsuk vissza a tájat tájjá”

A távolban a Balaton, hátunk mögött egy 1757-ben épült kápolna, a szőlősorok végén pedig rózsa virágzik. „Anyu és Apu még a Kertészeti Egyetemen találkoztak…” – és valóban innen indulhatott a mai Konyári Pincészet sikere. Ugyan csak 1,5 hektár szőlője volt a családnak, mikor a gyerekek diplomát szereztek. Közel két évtized alatt már 40 hektárra nőtt a birtok mérete, Konyári Dániel – már borászként – viszont nemcsak a terület nagyságán változtatott a kishegyi szőlészetben és borászatban, egy új nézőpontra próbálja rávezetni a szűkebb-tágabb környezetét, a szakmát. A borászatok ugyanis épp eléggé leterhelik környezetüket, gondoljunk csak a sok csomagolóanyagra, tehát ha tehetjük, adjunk is vissza valamit a környezetünknek, ha már elvettünk.

Így a felhasznált tölgyfahordók fejében 3 hektár tölgyfaerdőt telepített, amely 27500 db tölgyfacsemete elültetését jelentette, a régi pince faanyagai „újrahasznosítva „élnek tovább” az új épületben, az udvarban pedig épül a biológiai alapon működő szennyvíztisztító. „Egy borásznak ugyanis nemcsak a borral kell foglalkoznia” – mondja ő. Pedig a déli part löszös dobjain termett, finomseprőn tartott, gyümölcsös boraira méltán lehet büszke Konyári Dániel.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!