Koronás Tojás védjegy a kiváló minőségű tojás ismérve | Agrárágazat

Koronás Tojás védjegy a kiváló minőségű tojás ismérve

A Koronás Tojás védjegyet használó tojástermelő vállalkozások is önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál annak igazolására, hogy gazdaságaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket.

A Baromfi Termék Tanács tulajdonában lévő Koronás Tojás védjegyet használó tojáspiaci vállalkozások is csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, amely azt kívánja igazolni, hogy a közelmúltban előfordult, néhány fipronilos tojásszennyezési eset ellenére a hazai étkezési tojások biztonságosan fogyaszthatók.

A védjegyet használó vállalkozások úgy döntöttek, hogy önkéntesen kezdeményeznek gazdaságaikban Nébih-ellenőrzéseket annak alátámasztására, hogy állatállományaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket. Korábban a BTT-n belül működő Tojásszövetség intéző bizottságának tagjai is úgy határoztak, hogy maguk kérnek Nébih-vizsgálatokat fipronil-mentességük igazolására. 

A Koronás Tojás védjeggyel (mely szimbólum megjelenik a csomagoláson, s magán a tojáson is) forgalmazott étkezési tojások továbbra is kiváló minőségűek – hangsúlyozzák a védjegyhasználó vállalkozások. Ezért a védjeggyel ellátott termékek semmilyen élelmiszerbiztonsági kockázatot nem jelentenek a fogyasztók számára.

Összeállította: Kalmár Nárcisz

 

Kapcsolódó cikkek

  • 2017.09.22. 15:56

    Väderstad modern lézervágó, Robot segít a tehenek takarmányozásában, GMO-mentes LIDL-termékek...

  • 2017.09.22. 16:34

    Az agrárgazdálkodás igen összetett tevékenység, amely tele van a gazdálkodótól független...