Közel kétmilliárd forint a Gazdálkodói Információs Szolgálat támogatására

Közel kétmilliárd forint a Gazdálkodói Információs Szolgálat támogatásáraBudapest, 2014. április 25., péntek (MTI) - A Gazdálkodói Információs Szolgálat (GISZ) támogatására idén 6,1 millió euró, de legfeljebb 1 milliárd 812 millió forint vissza nem térítendő támogatás fordítható - az erről szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

 
A GISZ szolgáltatása kiterjed az általános agrárpolitikai, agrárszabályozási témakörökről, az agrártámogatási lehetőségekről és az azokhoz kapcsolódó kötelezettségekről történő tájékoztatásra, valamint a mezőgazdasági termelők részére az agrártámogatások igénybevételével kapcsolatos elektronikus ügyintézésben és az elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségeik teljesítésében történő segítségnyújtásra.
 
Ugyanakkor a GISZ szolgáltatása nem terjed ki a gazdaság-specifikus szaktanácsadásra. 
 
A szolgáltatás nemzeti támogatással, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával jön létre. Országosan 170 irodával és 400 tanácsadóval rendelkezik.
 
A támogatás felosztása: egyedi ügyfélszolgálati tájékoztatásra 1 milliárd 289,2 millió, csoportos tájékoztatásra 158,9 millió, széleskörű tájékoztatásra 36,6 millió, míg adminisztratív és szakmai koordinációra 327 millió forint fordítható.
 
MTI 2014. április 25.