A Lajtamag Kft. 2017. évi repce fajtakínálata

Kiadvány, amelyben megjelent: 

A GRAF korai hibridünket több éve sikerrel forgalmazzuk, mely kiváló hozammal rendelkezik. Termésével a legjobbak között szerepel! 2010-ben az 1. helyen végzett a minősítő kísérletekben. Azóta is a legjobbak közt található a vizsgált fajták közt. Korai virágzású. Olajhozama magas. Gyors a kezdeti fejlődése, és kiváló a betegség-ellenállósága. Kifejezetten ellenáll Phoma- és Sclerotinia-fertőzésnek. Ősszel gyorsan fejlődik, ezért a késői vetést is jól tolerálja. Tavasszal igen jó a regenerálódó képessége. Termete közepes, szára stabil. Magpergésre nem hajlamos. 2016-ban 16%-kal haladta meg a demo kísérletek átlagát!

 

A CLARUS korai érésű hibrid. Kiváló magtermő-képességéhez további előnyös tulajdonságok párosulnak. Ezek közül kiemelkedik a rendkívül jó szárszilárdsága. Betegségek közül Sclerotinia ellenálló-képessége kitűnő, de Phoma-fertőzésnek is igen jól ellenáll. Középmagas termetű. Virágzása és érése korai. Őszi fejlődése erőteljes, ezért késői, szeptember 10. körüli vetésre is alkalmas.

 

A HYCOLOR kiváló magtermőképességéhez magas olajtartalom párosul. Középkorai virágzású és érésű hibrid. Erős gyökérzete van, aminek következtében a száraz termőhelyi körülményeket is jól bírja. Erős a kezdeti fejlődése és a tél végi regenerálódó képessége. Bírja a hideg, kemény telet. Betegségek közül Phoma-ellenálló-képessége kitűnő, de a sclerotiniás fertőzésnek is igen jól ellenáll. Középmagas termetű. Viszonylag késői, szeptember 10. körüli vetésre is alkalmas.

 

A LABRADOR fajtarepce a piaci bevezetése óta érés- és fajtacsoportjának egyik legjobbika. Intenzív technológiával hibridszinten teljesítő, magas olajter­mésű. Beltartalmi mutatói jók, rendkívül alacsony glükozinolát- és erukasav-tartalom jellemzi. Termete közepes. Magas termést hordozó állománya sokszor hajladozik a termés nagy súlya miatt, de szára rendkívül stabil. Viszonylag késői virágzása ellenére érése gyors és egyenletes, magpergésre nem hajlamos.


Lajtamag Kft.
9246 Mosonudvar, Bereki u. 1
www.lajtamag.hu

Kapcsolódó cikkek

  • 2018.04.25. 10:03

    A termesztéstechnológia fontos részét képezi a tápanyag-utánpótlás, a növényvédelem, a genetikai potenciál és a lombtrágyák használata.

  • 2018.04.25. 08:00

    Nap, mint nap találkozunk a mezőgazdaságban is olyan acélszerkezetekkel, melyek vasanyaga már korrodálódott és a fémfelületről leváló védőbevonat az elhanyagoltság benyomását kelti. Sőt, szép számmal lehetnek olyan területei az agrárgazdaságoknak, ahol különösen fontos a technológiai berendezések és építmények tisztán tartása, higiéniája.