fbpx

Massey Ferguson kombájnakció

Írta: - 2015 február 16.

Minden új MF betakarítógép kamatmentes hitellel érhető el!

A Massey Ferguson teljes kombájn palettája 176-tól egészen 500 LE teljesítményig 0% kamatteher mellett lehet az Öné! Az MF gépek kiváló minőségűek, számos hazai gazdálkodó tette már le a voksát a piros márka mellett. Az akció vonatkozik minden 5-6-8 ládás és hibrid eszközre egyaránt. Az MF-ek felszerelhetők egyedi PowerFlow szalagos vágóasztallal, valamint akár 3 dobos rendszerrel is. Tekintsük át, hogy melyik kombájn illene legjobban az Ön gazdaságába.

MF 7300 ACTIVA S család – ideális kombájn hazai körülményekre

Az MF középkategóriás ACTIVA S kombájnsorozata a 2015-ös évben prémium kiegészítőket kapott, mellyel elsőszámú választás lehet az 5-6 ládás, 250-300 LE teljesítményű gépet kereső gazdálkodók számára. Az eddigi előnyök megmaradtak, mint például az egyedülálló PowerFlow szalagos vágóasztal, vagy a választható 2 és 3 dobos rendszerek, azonban a vadonatúj, tágas ProLine fülke kimagasló kényelmet garantál.

Az új ACTIVA S kombájnokhoz a Massey Ferguson két különböző cséplőrendszert kínál. A két rendszerben azonos a nagy lendítőnyomatékú, 600 mm átmérőjű (!!) dob illetve a független mellső és hátsó kosárhézag állítás. A nagy lendítőnyomaték és a dobra szerelt ballasztlécek használata lendkerék effektust hoz létre, így a cséplődob meghajtásához kisebb energia szükséges, ezáltal csökken az üzemanyag-fogyasztás és egyenletesebb a cséplés még nagy hozam esetén is.

MF 7300 ACTIVA S kombájnok

Modell MF 7345 ACTIVA S MF 7347 ACTIVA S
AGCO POWER SISU motorok 243 LE 306 LE
Hengerek száma/űrtartalom 6/7.4 liter 6/7.4 liter
Szalmarázó ládák (db) 5 6
PowerFlow vágóasztal szélesség 5.5m-6.2m 5.5m-6.8m
FreeFlow vágóasztal szélesség 4.8-7.6m 5.4-7.6m
Magtartály kapacitás 8,600 liter 8,600 liter

A cséplőrendszer esetében a gazdálkodónak választási lehetősége van. Az egyik alternatíva a hagyományos, de nagyon hatékony kétdobos rendszer. Olyan partnereknek azonban, akik nagyobb variálhatóságot és sokoldalúságot szeretnének, az MCS (Multi Crop Separator) egység a legjobb megoldás. Az MCS modul egy további forgó magleválasztó egységet tartalmaz (kvázi egy plusz dobot saját dobkosárral), melynek kosara egyedi tulajdonságai révén felhajtható, amennyiben nincs rá szükség. A harmadik dob kosara lehajtva extra felületet biztosít, ami által többet tudunk egy nap dolgozni – reggel korábban kezdeni, este később végezni. Ha nincs szükség a harmadik kosárra egyszerűen felhajtjuk.

A vadonatúj fülke a nagytestvér BETA kombájnokból származik. A helykínálat jelentősen nőtt az előző ACTIVA S gépekhez képest. A kabin belső hűtődobozzal, légkondicionálóval felszerelt. A kezelésről a színes TechTouch terminál, valamint PowerGrip joystick gondoskodik. Nem is lehetne egyszerűbb és kényelmesebb a munkavégzés.

Vadonatúj ProLine fülke az ACTIVA S sorozatban – ideális munkahely

POWERFLOW GABONA VÁGÓASZTAL MŰKÖDÉSE – tökéletes első érintés függetlenül a körülményektől

A rendszer lényege, hogy a behordócsiga és a kaszák között egy szalagrendszer helyezkedik el, ami továbbítja a terményt a ferdefelhordóhoz. Segítségével a dőlt vagy nedves termény még kimagasló hozam mellett is mind „felszedhető” a földről, míg a terményáram egyenletes a dobhoz. A termény mindig kalásszal előre kerül továbbításra így nem a szár kerül először cséplésre. A rendszer olyan hatékony, hogy kalászemelők, vagy akár a motolla használata gyakran nem is szükséges. A teljesítmény így akár 73%-kal is nőhet olajos magvakban, 15%-kal búzában és 12%-kal árpában.

Massey Ferguson 7300 BETA sorozat – prémium kategória 5, 6 ládával

A gépcsalád 2 tagból áll 276 és 360 LE teljesítménnyel. A kombájnok 5 és 6 szalmarázóládával érhetők el az egyedi MCS háromdobos leválasztórendszerrel alapfelszereltségként. A rendszer felhajtható hátsó dobkosarával növeli a hatékonyságot és rugalmasságot. Az alacsony üzemanyag-fogyasztásról 7.4 illetve 8.4 l-es SISU motorok gondoskodnak SCR technológiával. A sorozathoz elérhetők FreeFlow (5.4-7.6 m) és PowerFlow szalagos asztalok (5.5 -6.8 m) egyaránt. A 9.000 l-es magtartály garantálja a tartós munkavégzést.

A gépek prémium minőségű és kényelmű Skyline fülkével vannak felszerelve. Egy jó kabin alapvető elemei a megfelelő tér, a komfort és a kilátás. A Skyline fülke mindezeket együtt kínálja, így mindig teljes vezetői kényelmet biztosít. Kiváló, panorámaszerű kilátás nyílik a vágóasztalra, az ürítőcsigára, valamint a nagy, elektromosan állítható visszapillantó tükrök és a TechTouch terminál kamerafunkciója révén a gép hátuljára. Alapfelszereltség a fűtőrendszerrel ellátott légkondicionáló, valamint a hűtött tárolórekesz az oktatóülés alatt. Vadonatúj a PowerGrip kezelőkar is, illetve a minden funkció megjelenítésére alkalmas TechTouch monitor egyaránt.

Multi Crop Separator (MCS) háromdobos rendszer

Egyedi háromdobos rendszer, ahol a harmadik dob kosara felhajtható. Előny: nagyobb kapacitás nehéz körülmények között, hosszabb munkanap, felhajtva pedig alacsonyabb fogyasztás.

Az MF két nagykategóriás kombájncsaláddal rendelkezik: a CENTORA és DELTA gépekkel.

A CENTORA modellek egyedülálló 8 szalmarázóládás rendszerrel rendelkeznek. Ez, a piacon egyedülálló megoldás biztosítja a nagy teljesítményt függetlenül a körülményektől. Az erőt 8.4 l-es SISU motorok szállítják 379 és 404 LE-vel, a magtartály 10.500/12.500 l-es. PowerFlow szalagos asztalok érhetők el a gépekhez 6.2-től 10 m szélességig.

Az MF kombájnkínálat csúcsa a DELTA hibridrendszerű sorozat. Itt két egymással ellentétesen forgó rotor végzi a cséplést és leválasztást. Áteresztő képességük révén a nagygazdaságok elsőszámú betakarító gépei a hibrid DELTA-k, azonban fogyasztásuk nagyon csekély köszönhetően a SISU motoroknak SCR rendszerrel. A forgó rotorok még a szalmával is kíméletesek, akár bálázni is lehetséges utánuk.

MF ACTIVA család – ha csak saját magában bízik igazán?

Az MF legkisebb kombájszériája az ACTIVA (S nélkül!). Itt két gépet találunk 176, valamint 226 LE teljesítménnyel. Mindkét betakarítógép 5 szalmarázóládával érhető el. Gabona vágóasztalból FreeFlow specifikálható 4.2 és 6.6 m szélesség között. A kombájnok kiválóan működnek hazánkban is: több gazdálkodó vásárolta még a legkisebb gépet is annak érdekében, hogy aratása ne legyen kitéve bérvállalkozóknak. Számukra az előny abban rejlett, hogy akkor és ott „vágnak”, amikor csak szeretnének, az MF kombájnok megszokott magas minőségével és szemtisztaságával.