fbpx

Még hatékonyabban takarmányozna?

Írta: - 2017 április 26.

Az Evonik Industries több mint 60 év tapasztalattal bír az esszenciális aminosavak előállítása terén és sokféle szolgáltatással támogatja a hatékony és fenntartható takarmányozást a világ több, mint száz országában. A cég még ennél is nagyobb részt kíván venni a takarmányozás hatékonyságának javításában, ezért az aminosavakon túl egyéb innovatív takarmány-kiegészítőkkel is bővíti portfólióját.

A Fecinor® és az Ecobiol® probiotikumok 2016 közepe óta tartoznak az Evonik termékköréhez, amióta a vállalat megvásárolta a spanyol NOREL cég probiotikum üzletágát. Mindkét termékcsoport az EU-ban regisztrált.

Az Ecobiol® (Bacillus amyloliquefaciens CECT5940) spóraképző mikroorganizmus a brojlercsirkék takarmányozásában engedélyezett probiotikum, amely segít a lehető legalacsonyabbra csökkenteni a nemkívánatos baktériumok számát a bélcsatornában és kiegyensúlyozott mikrobiális populációt fenntartani. Rendkívül gyors kolonizációs képességgel rendelkezik, legalább 3 napig megmarad a bélben, így hosszan képes kifejteni hatását. Az Ecobiol® többfajta bizonyított hatásmechanizmussal bír: gátolja a Salmonella spp. és Clostridium perfringens baktériumok kommunikációját (quorum quenching), a patogén baktériumok ellen kifejezett antimikrobiális aktivitást mutat, nagy mennyiségű tejsavat termel, amivel a többi hasznos baktériumot segíti. Hőstabil, pelletálható probiotikum.

Az Ecobiol® a baromfitenyésztésben medikációs céllal alkalmazott számos antibiotikummal és kokcidiosztatikummal is toleráns. Az Ecobiol® mind egészséges állományok termelésének növelésére, mind medikáció mellett a magas színvonalú állati termelés fenntartására alkalmazható takarmány-adalék. Ellenáll a savanyítóknak, így azokkal egyszerre is felhasználható.

Szilárd, takarmánykeverékhez és premixekhez adható, valamint folyékony, ivóvízben adagolható formában is kapható. Etetését a teljes nevelési időszakban ajánljuk.

A Fecinor® (Enterococcus faecium CECT 4515) a malacok takarmányozásában engedélyezett kiegészítő a korai életszakaszban gyakorta fellépő hasmenés megelőzésére. A Fecinor® rendkívül gyorsan kolonizálódik a gyomor-bélrendszerben, ezáltal elősegíti a gyomor-béltraktus korai érését, és a fiatal állatok nagy növekedési erélyének kihasználását. Kompetitív gátlás révén csökkenti a káros bélbaktériumok növekedését, így azok nem tudják kifejteni a hatásukat, továbbá a nagymennyiségű tejsav termelésével gátolja az E. coli és a Salmonella spp. szaporodását a bélrendszerben. Helyreállítja az egészséges, kiegyensúlyozott mikrobiális populációt a bélben. A tápanyagok felszívódása és a termelékenység javul.

A Fecinor® számos medikációs céllal alkalmazott antibiotikummal és kokcidiosztatikummal, cink-oxiddal is toleráns. Ellenáll a savanyítóknak, így azokkal egyszerre is felhasználható.

Szilárd, dercés vagy nedves takarmánykeverékhez és premixekhez adható, valamint folyékony, ivóvízben adagolható formában is kapható. Etetését a malacnevelés időszakában ajánljuk.

Magyarországon forgalmazza:

Evonik Nutrition & Care GmbH Magyarországi Fióktelepe
1068 Budapest, Városligeti fasor 44.

Lengyel Gábor
+36309377940
[email protected]

Barna Andrea
+36309365412
[email protected]