Megjelent az Agrárágazat 2017 februári lapszáma

Kedves Olvasóink!

A legnagyobb hazai agrárrendezvénynek szó szerint a küszöbén ülve, viszont már a februári újságunk nyersanyagait lapozgatva tisztában vagyok vele, hogy mikor olvasóink kézhez kapják ezt a kiadványt, már tele lesznek kiállítási élményekkel, prospektusokkal. Mivel tudnám a frissen kapott prospektusokról elvonni a figyelmüket?

Megjelent az Agrárágazat 2017 februári lapszáma

(Megtekintés a képre kattintva!)

Próbáltunk a készülődő párizsi SIMA színfalai mögé látni, meglesni, hogy mivel rukkolnak ki a nagy mezőgépgyárak. A sejtések azonban beigazolódtak: a csodára várnunk kell Hannoverig. Ennek ellenére találtunk a technika szerelmeseinek néhány csemegét, különösen a talajművelés kategóriájában.

Választottunk egy nagyobb falatot is: a világ első belsőégésűmotor-gyárában, azaz annak nyomán a nagy múltra visszatekintő német Deutz AG munkapadjain nézelődtünk. A ma gyártott korszerű mezőgazdasági dízelmotor-választékban gyönyörködtünk.

Még nagyobbat lépve magyarázatot kerestünk a svédországi exportsikereinkre, miközben rájöttünk, hogy van (volt) egy 100 évet is megélő, karizmatikus „saját” svédünk, van persze rengeteg Svédországban szerencsét próbáló honfitársunk, és igen, van egy 12%-kal emelkedett svéd agrárexportunk.

Ebben a hónapban különösen kíváncsiak voltunk, vagyunk, még így is, hogy közben épp Önökkel (de legalábbis sokukkal) személyesen is találkoztunk az AGROmashEXPO-n és AgrárgépShown-n. Arról majd legközelebb. Addig az aktuális pályázati hírektől, a területalapú kérelmeken át a molyokig vagy a bendőpufferig (és persze a svéd exportig) tájékozódhatnak legfrissebb híreinkből.

Hasznos olvasást kívánok!

Sándor Ildikó
főszerkesztő