Mégsem „egyforma, mint két tojás?” | Agrárágazat

Mégsem „egyforma, mint két tojás?”

Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak a magyarországi étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan fogyaszthatják a hazai vásárlók – hangsúlyozza a BTT. A biztonságot, a minőséget és a származást a Koronás Tojás Védjegy és Magyar Baromfi Védjegy is garantálja.

Mint ismert, a közelmúltban szalmonellával fertőzött étkezési tojások kerültek az európai piacra, ahol több megbetegedést is okoztak. A kibocsátó lengyel telepről egy kamionnyi szállítmány érkezett Magyarországra, de a termékekből nem jutott kereskedelmi forgalomba. Ugyanakkor a BTT felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy megfőzve és megsütve a szalmonella baktériumok elpusztulnak. Az étkezési tojások felhasználásánál természetesen a konyhai higiénia szabályait be kell tartani.

Kapcsolódó cikkek

  • 2017.07.12. 15:38

    Mi történt a nagyvilágban?

  • 2014.08.07. 14:53

    Agrárkivitelünk, 2013-ban is javítani tudott az évtizedes rekordnak számító 2012-es eredményeken, ami a gabona világpiaci árának tavalyi gyengülése és az előző évi aszály okozta mérsékelt exportárualapok miatt meglepőnek tűnhet. A rejtélyt azonban oldja, hogy a feldolgozatlan mezőgazdasági termékek agrárexporton belüli visszaesését a feldolgozott termékek kivitelének bővülése kompenzálta.