Multiszenzor – A precíziós állattartás új fejezete

Ahogy a növénytermesztésben és az állattartásban elterjedtek a szenzorok, egyre több célzott, speciális mérésre nyílt lehetősége az állattartóknak. Általánosságban elmondható, hogy azok a mérési megoldások váltak piacképessé, amik eredményei közvetlenül visszavezethetők a hozamra, illetve a biztosítani képesek az állatok számára megfelelő környezetet.  A Multiszenzor az utóbbi ágazatokban nyújt megoldásokat.

Konkrétan mit mér a szenzor?

A Multiszenzor egy modulárisan bővíthető, állatjóléti körülményeket és épületfelügyeleti szempontokat vizsgáló mérő eszköz. Sertéstelepi fejlesztéseink során a hőmérséklet és páratartalom, a fénymennyiség, a zaj (pl. köhögés), valamint az ammónia és a szén-dioxid koncentrációja mérhető egyetlen szenzorban. Ezek a paraméterek a baromfitartásban szintén fontosak, a szabadtartásban pedig kevesebb mérés segítségével (pl. csak hőmérséklet és pára), kevesebb modul illesztésével is képet kaphatunk a jószágok tartás körülményeiről

Ha az állattartó épületről beszélünk, a szenzor képes megmutatni a pillanatnyi áramfelvételt és az egyes áramkörök működését.

Ha bármelyik érték az általunk megadott intervallumoktól eltér, azonnali riasztást kaphatunk egy online felületen keresztül, hogy lássuk, beavatkozásra van szükség.

Hová kell telepíteni?