MVH: pályázat a vidéki gazdaság és lakossági szolgáltatások fejlesztésre

MVH: pályázat a vidéki gazdaság és lakossági szolgáltatások fejlesztésreBudapest, 2013. november 14., csütörtök (MTI) - Új támogatásigénylési lehetőség nyílik meg november 25-én az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) csütörtökön az MTI-vel.

 
A kérelmeket november 25-én 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb december 13-án 18 óráig lehet benyújtani ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton az MVH-hoz. 
 
A támogatás a már meglévő falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztését, illetve új szolgáltatás létrehozását, egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatások fejlesztését, többfunkciós szolgáltatóközpont kialakítását, továbbá hatósági engedéllyel működő állatmenhelyek támogatását célozza. 
 
A támogatható tevékenységek köre célterületenként különböző: a falu- és tanyagondnoki, valamint egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatásokhoz kapcsolódóan új gépjárműbeszerzés, a többfunkciós szolgáltatóközpont és az állatmenhelyek támogatása kapcsán épületek külső és belső felújítása, korszerűsítése, bővítése, kisléptékű infrastruktúra fejlesztése, illetve az ezen szolgáltatásokhoz kapcsolódó eszközök beszerzése támogatható - olvasható az MVH közleményében.
 
MTI 2013. november 14.