fbpx

Ökológiai gazdálkodás támogatása

Írta: Szerkesztőség - 2018 november 30.

2018. december 1-én nyílik, és a módosított felhívás szerint december 15-e helyett 21-én zárul a kérelem beadó felület!

A 12 milliárd forintos keretösszegű támogatás iránt nagy az érdeklődés, tájékoztatta szerkesztőségünket az egyetlen magyar tulajdonú akkreditált ellenőrző és tanúsító szervezet, a Biokontroll Nonprofit Kft.

A legfontosabb változás, hogy a kérelmek beadási határideje december 21-ére tolódott! Ez különösen azok számára nagy megkönnyebbülés, akik még csak most kezdenek gondolkodni az ökológiai gazdálkodásra történő átállásról, vagy most veszik fel a kapcsolatot a földmérővel.

A másik lényeges változás, hogy a 2017.01.01-ben indult II. AKG-támogatásból csak úgy lehet átjelentkezni, ha a területek legkésőbb a kérelem beadásakor már legalább átállási státusszal rendelkeznek (ezt a Biokontroll tudja igazolni a MÁK MVH irányába)!

A harmadik változás, hogy a gyep támogatáshoz a konvencionális vagy az ökológiai ellenőrzési rendszerbe bejelentett (min. 0.3 ÁE/ha/év) állatállomány nem kell, hogy a kérelmező saját tulajdona legyen. Elegendő a saját tenyészetben tartott legeltető állatállomány. A támogatás folyósítása során nem vizsgálják a gyepterület hasznosítási típusát (kaszáló vagy legelő).

A már élő tanúsítási szerződéssel rendelkező Partnereinknek nem kell újra szerződni! Az érvényes szerződés elektronikus másolatát fel kell tölteni a kérelemhez. Ez nem hiánypótolható! Feltöltött szerződés hiányában a kérelmet érdemi elbírálás nélkül elutasítja az Államkincstár!

  A szervezet honlapján bővebb tájékoztatás olvasható és a pályázati felhívás legfrissebb változata is elérhető: https://www.biokontroll.hu