A repce gyomirtásának aktuális kérdései | Agrárágazat

A repce gyomirtásának aktuális kérdései

 

Az augusztus-szeptemberi meleg időjárás és a szeptember eleji országos eső hatására az elvetett őszi káposztarepce robbanásszerű kelése várható. Ezzel párhuzamosan a gyomnövények megjelenésére is a kultúrnövény kelésével egy időben kell számítani. Mindez azt eredményezheti, hogy a repce őszi gyomirtó szeres kezelésének idejére a területen változatos összetételű és fejlettségű lesz a gyomflóra.

Berettyóújfalú, gyomirtás előtt.

Hogyan lehet alkalmazkodni a helyzethez?

 • Érdemes figyelni a repce és a gyomok fejlődését és a gyomok érzékeny fenológiai stádiumában (szik, 2-4 leveles állapotban) elvégezni egy jól időzített hatékony posztemergens gyomirtást. A gyomösszetétel függvényében a DuPont azonnali döntési lehetőséget és 2 technológiai megoldást javasol a repce állapotához igazodva:

 1. Általános repce gyomok + pipacs, szikfű esetén:
  Salsa® + Ikarus (200 g + 3 l + 2 l Trend®) 10 hektárra

 2. Általános repce gyomok + veronika, viola esetén:
  Sultan + Salsa® (20 l+ 200 g + 2 l Trend®) 10 hektárra

Salsa® 20 g/ha + Sultan** 2 l/ha + Trend® 0,1%  Dabronc (Veszprém megye) 

 

A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!
Ikarus ™ (Dow), Sultan ™ (Adama)

www.salsa.dupont.co.hu

 

Kapcsolódó cikkek

 • 2018.03.23. 11:51

  A repcének szinte az egész tenyészidőszak folyamán nagy mennyiségű nitrogénre van szüksége, de a talajok nitrogénszolgáltató képessége a legritkább esetben képes a növény igényeinek megfelelően szolgáltatni a nitrogént.

 • 2018.03.23. 10:41

  Természetesen ebben az időszakban a kétszikűek érzékenységi állapota szerint jelentős eltérések adódnak, hiszen egyszerre vannak jelen az áttelelt...