ROLLANT 620 körbálázó most rafferrel

Borítókép

Tiszta munka nehéz körülmények között is

A CLAAS ROLLANT körbálázót ügyfeleink világszerte sokoldalúsága, egyszerű kezelése és még a különböző munkakörülmények esetén is egyenletes, mindig magas munkaminősége miatt kedvelik. A következő szezontól a ROLLANT 620 sorozat rafferes rendszerrel is elérhető lesz. A raffernek köszönhetően alacsony üzemanyag-felhasználás mellett is magas áteresztőképesség érhető el, és a bálázóval a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő minőségű takarmány készíthető.

A rafferes opciót leginkább saját gépekkel rendelkező gazdaságokba ajánljuk, ahol rendszerint száraz szénát és szalmát takarítanak be nehéz körülmények között, például nem egyenletes talajokon vagy domboldalon. Bár nagy az áteresztőképessége és a bálatömörsége, de a ROLLANT 620-hoz elegendők már akár a 80 lóerős traktorok is. A rafferrel szerelt ROLLANT 620 rendfelszedője 1,85 méter munkaszélességű, a bálakamra átmérője 1,50 méter. A raffer a terményt folyamatosan szállítja a rendfelszedőtől a bálakamrába, ez a magas áteresztőképesség feltétele még alacsony traktorteljesítmény esetén is. Ezzel egyidejűleg a terményt a bálázó különösen kímélő módon dolgozza fel, és nem töri össze, ami egyértelműen megakadályozza az eltömődést. Így a legmagasabb minőségű takarmány állítható elő, amelyet például a lovak takarmányozásához keresnek.

Nagyobb kényelem az OPERATOR rendszerrel

Az új ROLLANT 620 modelleket az elismert CLAAS OPERATOR terminállal szerelik fel, amely a bálázó kezelését egyszerűvé és áttekinthetővé teszi. A terminálon a gépkezelő a munka közben nyomon követheti a fontosabb adatokat, például a bálanyomást és a kötözés folyamatát. Ezen kívül hozzáfér olyan adatokhoz, mint a bálaajtó állapota (zárt vagy nyitott) vagy a rámpa helyzete (fent vagy lent). Szükség esetén terminálról lehet a kötözési indítás késleltetése, éppen úgy, mint a háló vagy zsineg kiválasztása. A terminál ezen kívül pontos információt nyújt a napi és az össz-bálaszámról. Az új bálázóban, az összes többi körbálázóhoz hasonlóan, keskeny vonórúddal van szerelve, ennek köszönhető, hogy a rendfelszedőre optimálisan rálát a gépkezelő, s így a terményáramot is mindig jól látja.

A ROLLANT 620 a 2018-as betakarítási időszakra már rendelhető.