fbpx

Szurkoljunk együtt! Hajrá GENEZIS!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2016 március 03.

Ismét egy verseny, ahol magyar fiatalok elképesztő tudásról és kreativitásról tesznek tanúbizonyságot.

A GENEZIS csapatnévvel induló négy fiatal olyan kombájnt tervezett, mely egyelőre a döntőbe „aratta” őket az Unitech mérnökversenyén, ugyanis a 21 jelentkező csapatból bejutottak a legjobb 10 közé, vagyis a döntőbe.

A GENEZIS team:

Forgács Gergely, Ignéczi Gergő, Sári József és Szabó András, mindannyian harmadéves mechatronikai mérnök hallgatók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Forgács Gergely

A verseny:

A versenyre maximum 4 fős csapatok jelentkezhettek. A megmérettetés három szakaszból áll: az első a tervezési szakasz, a második a gépek építése, a harmadika döntő.

A tervezési fázisban minden csapatnak a tervezett gépcsoport működését és szerkezetét egyértelműen ismertető dokumentációt kellett készíteni. A dokumentációnak a kombájnra, adapterre, illetve szállítókocsira előírt minden egyes követelménypontra tételes műszaki választ kellett adnia. A kitűzött határidőig a weboldalra feltöltött pályázatokat a CLAAS Hungária Kft. mérnökei bírálták el.

– A következő lépés az, hogy a döntő napjáig meg kell építenünk a tervezett gépet. A kivitelezés során a követelményekre adott műszaki válaszok a pályamunkában megadottakhoz képest nem módosulhatnak. Ezzel összhangban már a tervezés során elkezdtük szervezni az alkatrészeket biztosító partnereink körét, amelynek bővítésére a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen partnereink támogatása jelenti a megvalósítás kulcsát – fejtette ki Forgács Gergely, a GENEZIS egyik tagja. A fenti momentum igencsak nagy odafigyelésre sarkallta a négy egyetemistát, hiszen meglehetősen alaposnak kellett lenniük ahhoz, hogy ez a kombájn aranyat is arasson.

És hogy learatják-e a babérokat? Nos, majd kiderül…

Kalmár Nárcisz