TARLÓHÁNTÁSRA FEL! GÜTTLER SuperMaxx kultivátor | Agrárágazat

TARLÓHÁNTÁSRA FEL! GÜTTLER SuperMaxx kultivátor

Kiadvány, amelyben megjelent: 

A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor.

 

Miben más ez a kultivátor, mint a többi?

A hagyományos kombinátorokhoz hasonló gép nemcsak magágykészítésre alkalmas, hanem könnyebb művelésű talajokon tarlóhántásra is. Így ez a munkagép könnyen beépíthető az elterjedőben lévő mulcsművelésbe. Megerősített, lándzsás kapáinak köszönhetően az olyan kemény, durva szántásokon is alkalmas szántáselmunkálásra, ahol a hagyományos, könnyű kultivátorok már nem képesek megfelelő munkát végezni. A függesztett SuperMaxx kultivátorral nem gond tavasszal a nedves talajokat átszellőztetni sem, ugyanakkor a mechanikai gyomirtás eszköze is.

Ez a kultivátor már 12 méteres munkaszélességben is a gazdálkodók rendelkezésére áll a még hatékonyabb talajmunka érdekében. Innovációja nemcsak munkaszélességében rejlik, de egyedülálló, 7 soros kapaelrendezése miatt több feladatot is képes ellátni. Legfőbb előnye, hogy egyetlen géprendszerrel csökken az üzemeltetési költség és a munkára fordított idő, nő a ráfordított munka hatékonysága.

 

A SuperMaxx kultivátor a hagyományostól eltérően nem pálcás hengereket tartalmaz a talajfelszín megmunkálásához, hanem egysoros pálcás boronát, amellyel elkerülhető a pálcás hengerekre jellemző „beragadás” nedves talajviszonyok esetén.

www.güttler.hu

Kapcsolódó cikkek

  • 2018.03.19. 10:00

    …de ez most nem egy újabb arachno tudományos-fantasztikus film címe, hanem egy előremutató biotermesztési tapasztalat. A magyar és USA-szakemberek szerint további bizonyítékot nyert az a gyakorlat, amely a növénytermesztésben előnyben részesíti a biológiai megoldásokat.

  • 2018.03.19. 10:14

    A februári havak olvadása és a kiadós esőzések után érkező újabb hó aggasztó ár- belvízhelyzetet idézett és idézhet elő idén.