fbpx

Teljesítmény, kényelem, fordulékonyság

Írta: - 2017 november 23.

Új CLAAS-sorozat jelent meg

A CLAAS új együttműködő partnerével, a Liebherrel először mutat be egy olyan gumikerekes rakodósorozatot, mely minden mezőgazdasági munkaterületre alkalmas. A CLAAS TORION az első mezőgazdasági felhasználásra tervezett gumikerekesrakodó-család – ezzel a CLAAS a mezőgazdasági igényekre válaszul hét új gumikerekesrakodó-modellel egészíti ki a teleszkópos rakodók, szállítókocsik és homlokrakodós traktorok aktuális kínálatát.

Az új TORION-sorozat három méretosztályt foglal magába széles teljesítménykínálattal. Minden új modell háttértámogatását a CLAAS kereskedői hálózata nyújtja, beleértve a CLAAS szervizgaranciáját a 24 órás alkatrész biztosítással. Minden új modellben megtalálható lesz az elismert, különösen megbízható és gazdaságos CLAAS POWER SYSTEM-meghajtás. Ezen kívül a TORION-sorozatot kiemeli a versenytársak mezőnyéből kényelmes, tágas kabinja remek kilátással és kényelmes kezelése.

Modelláttekintés

Fordulékonyság, stabilitás, áttekinthetőség

A legkisebb TORION modellekkel (639 és 535) a CLAAS fordulékony, kompakt gépet kínál, leginkább a szarvasmarhatartó telepekre és a különleges növénykultúrákhoz. Különösen egyszerű kezelésük miatt a TORION 639 és 535 modellek üzembiztos munkát biztosítanak még gyakran változó gépkezelőknél is. A billenőterhelés (véghelyzetbe fordulva) mindkét modellnél 3,45 illetve 3,85 tonna között mozog. Az optimális súlyponti helyzet és az alacsony felépítmény a kevesebb mint 2,5 méteres összmagassággal minden abroncsozásnál a lehető legjobb stabilitásról gondoskodik, még egyenetlen felületen végzett munkák során is. További biztonságot és kényelmet biztosít a központi törzscsuklós mozgatómű, mely a talajegyenetlenségeket kiegyenlíti. Mindkét modell kabinját és emelőszerkezetét úgy alakították ki, hogy minden jól áttekinthető legyen. A kúposan kialakított emelőszerkezet elkeskenyedik a kabin felé, mely minden irányban optimális kilátást enged a rakományra és a munkaeszközre.

Nagyobb teljesítmény, egyedülálló motorbeépítés

Az új TORION középkategóriás modelljei, a 1511, a 1410 és a 1177 üzemanyag-takarékos, a CLAAS ARION 500 traktorsorozatban már bizonyított DPS-motorokkal dolgoznak. A középkategóriás TORION modellek azokba a mezőgazdasági üzemekbe és azon bérvállalkozóknak ideálisak, amelyek-akik elegendő teljesítményt keresnek silótömörítéshez vagy gabona-, műtrágya- és egyéb ömlesztettanyag-rakodáshoz.

A TORION gumikerekes rakodóit a piaci kínálatból optimális súlyeloszlásuk emeli ki. A piacon egyedülálló motorbeépítési mód, hogy a motor egészen hátul és nagyon mélyen helyezkedik el, ellensúlyt képez az emeléshez: kevesebb kiegészítő ellensúlyt kell felszerelni, amely csökkenti a gumikopást és az üzemanyag-felhasználást. Ráadásul ezek a gépek kis össztömeggel nagy, 7,75-9,75 tonna súlyokat képesek emelni.

A sorozat erénye még a nagyobb kényelmet és hatékonyságot nyújtó SMART LOADING asszisztenciarendszer, a színes, 7 colos, érintőképernyős kijelzők, továbbá a fokozatmentes, teljesítmény-elágaztatásos (kétfokozatú) CMATIC hidrosztatikus és mechanikus hajtások kombinációja, amely optimális hatékonyságot biztosít minden rakodási és pakolási feladathoz.