fbpx

Több tízmilliós kölcsön akár 5 napon belül, tárgyi fedezet nélkül

Írta: Sándor Ildikó - 2018 május 15.

Egyszerű, könnyen felvehető és olcsó kölcsönökről, gyors elbírálásról tudunk beszámolni: az Erste Power Business hiteleinél nincs szükség tárgyi fedezetre, a bank nem jegyez be jelzálogot, papírokat sem kér, és öt napon belül elbírálja a hitelt – tudtuk meg a Hódmezővásárhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Akár egyetlen igazolás beadása nélkül is öt napon belül több tízmilliós kölcsönhöz juthatnak az Erste Banknál a gazdálkodók – a bank a hitelezés gyorsításával és egyszerűsítésével kíván részt venni a következő esztendőkre várt gyorsulásban.

„Tanácsadó banki modellünk olyan lehetőség az ügyfelek számára, amely nem csak versenyképes kondíciókat, innovatív finanszírozási lehetőségeket, hanem akár középtávú piaci előrejelzéseket, piaci elemzéseket, üzleti tanácsadást is magában foglalhat” – hangsúlyozta Fórián Zoltán, a pénzintézet Agrár Kompetencia Központjának vezetője a Jubileumi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

„Az Erste Bank új, egyszerűen, gyorsan és olcsón megszerezhető Power Business hiteleivel is szeretné segíteni a gazdálkodókat abban, hogy kihasználják a növekedés adta lehetőségeket” – ezt már Szerdahelyi Róberttől, az Erste Bank kis- és középvállalati üzletágának vezetőjétől hallhattuk. A 300 millió forint árbevétel feletti kis- és közepes vállalatoknak az Erste 150 millió forintig kínálja a Power Business folyószámlahitelkeretet. A gyorsított hitelbírálati folyamat eredményeként a bank öt napon belül dönt, miközben nem kér tárgyi fedezetet sem.

A pénzintézetnek minden az agráriumból érkező igényre van terméke, legyen szó a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó finanszírozásról (garanciáról, előfinanszírozásról, társ- és kapcsolódó forgóeszköz finanszírozásról), folyószámlahitelről, forgóeszköz- és beruházásfinanszírozásról, vagy akár árfolyamkockázatot kiküszöbölő fedezeti ügyletekről. Szerdahelyi Róbert hangsúlyozta: a pénzintézet kiterjedt intézményi garanciarendszere teszi azt lehetővé, hogy az ügyfelek széles körének tárgyi fedezet nélkül kínáljanak finanszírozási megoldásokat.

„Az Erste a kisebb árbevételű gazdálkodókat eddig is külön ajánlatokkal segítette, amilyen például a szezonalitáshoz alacsonyabb díjakkal igazodó számlacsomag, vagy a tárgyi fedezet nélkül igényelhető folyószámlahite” – tette hozzá Sticz Edit a pénzintézet kelet-magyarországi régiójának vezetője. Szerinte az Erste Bank Power Business hitelei azonban minden vállalkozás számára továbblépést jelentenek, hiszen alkalmazkodnak az eltérő igényekhez is.

Összeállította: Sándor Ildikó