AZ ÚJ DELTA FORCE SZÓRÓKERET

Több éves fejlesztési folyamat eredménye a DELTA FORCE névvel ellátott új generációs szórókeret-család, amely az idei évtől elérhető a HARDI Navigator, Commander és ALPHA evo permetezőgépeken.

A DELTA FORCE egyedi kialakításával olyan nagyméretű kereteket tudunk kínálni, amelyek nagy haladási sebesség mellett is képesek stabilan fenntartani a szórókeret optimális működését.

Mivel nyújtanak többet az új generációs DELTA FORCE szórókeretek?

- Nagy sebességű permetezésre tervezve

Új keret-kialakítás kifejezetten a nagy munkasebességű, nagy munkaszélességű növényvédelemre.

- Ultrakönnyű kivitel

Kimagasló minőségű Domex svéd acél alapanyagokat használva az optimális tömeg és szilárdság megválasztásával egy olyan szórókeret jött létre, amely teljesítménye mellett kis karbantartási igény és könnyű beállíthatóság jellemez.

- Munkaszélességek

A DELTA FORCE család 24 -36 m között kínál kereteket, amelyek 2 vagy 3 részben csukva is elérhetőek, ráadásul a keretek félig csukott állapotban, kisebb munkaszélességgel is használhatóak.

- A DynamicCenter keretfüggesztés

Egy rendkívül fejlett, mégis egyszerű felépítésű központi függesztés csillapítja a keret mozgásait. Az ingás felfüggesztés minimálisra csökkenti a szórókeret mozgását, míg az alacsony tömegközéppont tökéletes egyensúlyt biztosít. A DynamicCenter öt különböző keretcsillapítási beállítással teszi lehetővé a központi függesztőtag jellemzőinek módosítását, a kezelő tehát könnyen megtalálhatja a terepnek és vezetési stílusának leginkább megfelelő beállítást, így az eszköz egyenetlen sík és dombos-lejtős terepen egyaránt kiváló teljesítményt nyújt.

- Nagy sebesség a nagy munkaszélességű kereteknél is

A DELTA FORCE új egyedi lengéscsillapító rendszerénél a lengőmozgás (előre- és hátrafelé irányuló mozgás) csillapítását a hidraulikus csillapítás-vezérléssel ellátott, egyedi kialakítású központi függesztőtag biztosítja. Ezáltal a nagy sebességváltozásokra azonnal reagáló stabil rendszer őrködik a szórókeret munkája fölött, akár 36 méteres munkaszélességig.

- AutoTerrain aktív ultrahangos keretszabályozás

 Az új szabályozási rendszer alapfelszereltségben a keretre erősítve három ultrahangos érzékelőt, a keret központi részén pedig több szögérzékelőt (giroszkópot) tartalmaz, amely oldalankénti független, precíz keretszabályozást biztosít.

HARDI Dynamic Fluid 4 – Dinamikus nyomás és folyadékszabályozás

Forradalom a növényvédelemben:

A szántóföldi növénytermesztésben a növekvő művelési sebesség mellett a gyorsabb, pontosabb fokozatmentes váltórendszereknek köszönhetően nagyobb kigyorsítási sebesség jellemzi a munkavégzést. Így van ez a növényvédelemben is, ahol nem ritka, hogy a permetezési sebesség néhány másodperc alatt 7 km/h–ról 14 km/h-ra változik, vagyis a fúvókáknak 100% folyadékmennyiség növekedéssel kell megbirkózniuk a megfelelő dózis megtartása érdekében, ennek pontos kivitelezésére szolgál a HARDI DF4 nevet viselő dinamikus nyomás- és folyadékszabályozási rendszere.

4-érzékelős megoldás:

A HARDI DynamicFluid4 rendszere egy gyors, azonnali beavatkozással dolgozó, nyomás alapú folyadékmennyiség-szabályozó rendszer, amely alkalmazkodik a fokozatmentes sebességváltóval felszerelt traktorok sebességváltozásához, és egyidejűleg az aktív automata szakaszvezérlő rendszer változtatásait is képes kezelni. A proaktív rendszer 4 érzékelő jele alapján dolgozik. A DynamicFluid4 az átfolyás- és a sebességjel mellett figyeli a kardán fordulatváltozást, valamint a fúvókáknál mért nyomás mértékét. Továbbítja a szabályzó szelep szögállás jelét is a vezérlő felé, amely fejlett számítógépes algoritmus segítségével állítja be a szabályzószelep pillanatnyi pozícióját a tökéletes permetezési dózis megtartása érdekében. A rendszer lényege, hogy a begyűjtött jelek alapján „előre gondolkodva” olyan folyadékmennyiséggel és nyomással aktiválja a permetezést, amely azonnal szinte teljes pontossággal megközelíti a kívánt kijuttatási mennyiséget. Ez különösen a táblavégi fordulóknál jelent egyenletes és pontos azonnali kijuttatást, hiszen nem kell hosszú métereket megtenni, mielőtt elérjük a kívánt permetezési dózist.

Hogyan működik a DynamicFluid 4?

A Hardi új folyadékszabályzó szelepe két egymáson forduló, nagy kopásállóságú kerámia tárcsa segítségével szabályozza a folyadék mennyiséget. A vezérlőegység, az aktív keret szélesség és a szenzorok jelének feldolgozása után a megfelelő szögbe állítja a tárcsákat. A sebesség, a nyomás, az áramlás, a fordulatszám és a szögállás impulzusa másodpercenként 20 alkalommal kerül a vezérlő egységben feldolgozásra, ami alapján a fokozatmentesen állítható kerámia tárcsák vezérelt szögállása biztosítja a precíz kijuttatási mennyiséget. Ezáltal a DynamicFluid4 rendszer a fúvókák bekapcsolásának pillanatától a megfelelő dózist adja ki, és folyamatosan szabályoz, akár 7-szer gyorsabban, mint az ISO/ EN szabvány által megkövetelt szabályozási határérték. A táblaszéleken a rendszer kiszámolja, és előre megtervezi a következő fordulót követő szükséges kijuttatási mennyiséget, és elinduláskor azonnal és késedelem nélkül a kívánt mennyiséggel folytatja a permetezést.

Amíg egy hagyományos rendszerű gépnél minden szenzorra szükség volt a sebességarányos kijuttatáshoz, addig a DynamicFluid4 érzékelői saját funkcióik mellett a menet közben meghibásodó érzékelők szerepét is át tudják venni a folyamatos szabályozás érdekében.

Abban az esetben, ha a nyomásmérő meghibásodik, a rendszer átfolyás alapú szabályozásra is képes. Amennyiben pedig mind a nyomás-, átfolyás- és kardán-fordulatérzékelő jel eltűnik, akkor a permetezést még mindig be lehet fejezni hagyományosan a manuálisan beállított szabályzószelep segítségével.

Ez az új, nyomás alapú szabályzórendszer egy újabb mérföldkő a dán világvezető gyártótól, amely a HARDI vontatott NAVIGATOR és COMMANDER családjánál már alapfelszereltségként elérhető.

Amennyiben további információra van szüksége, keresse bizalommal a DORKER Kft. munkatársait! Gyári képzésen részesült kollégáink állnak rendelkezésére.

http://www.dorker.hu