Újdonság az Amazone-programban: dupla-U profilú henger

A DUW 580 jelzésű dupla-U profilú hengerrel az Amazone egy új utánfutó hengert vett fel a nagy Certos TX kompakt tárcsás borona és a Cenius TX mulcskultivátor programba. Ennek a hengernek a különlegessége az 580 mm átmérőjű kifelé nyitott U-profilú gyűrűk, melyek a munka során földdel telnek meg. Az U-profilokban található tapadó föld és a visszatömörítendő talajfelszín között kapcsolat alakul ki, ennek köszönhetően a henger-megcsúszás minimá-lis. Az U-profilú gyűrűk anyagkopása is rendkívül alacsony. 
 
Az Amazone a DUW 580 jelzésű dupla-U profilú hengert a Certos TX nagy tárcsás boronához és a Cenius TX mulcskultivátorhoz ajánlja.
Az Amazone a DUW 580 jelzésű dupla-U profilú hengert a Certos TX nagy tárcsás boronához és a Cenius TX mulcskultivátorhoz ajánlja.
 
Továbbá erőssége a nagyon jó áteresztő képesség, amit a DUW 580 nyitott szerkezeti felépítése nyújt. Különösen a könnyű ? középnehéz területeken alakul ki optimális földáram a hengereken keresztül. Ez az egyengető hatást is tovább javítja.
 
A nyitott szerkezeti felépítés ellenére a dupla-U profilú henger felfekvő felülete és a teherbíró képessége nagy, mivel az egymáshoz képest eltolva elrendezett első és hátsó hengerek profilgyűrűi egymásba kapcsolódnak. Ez lehetővé teszi a talaj jó minőségű visszatömörítését. Ezzel egyidejűleg a gyűrűk eltolt elhelyezése a gyűrűk közti rész öntisztító hatásához is vezet.
 
A dupla-U profilú hengerhez az Amazone opciós felszerelésként pálcás boro-nát kínál. Igény esetén ezzel az eszközzel lehetővé válik a talaj további egyengetése.