fbpx

STEYR Kompakt megújult széria 107 LE-ig

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 01.

Egy tökéletes munkahely. A Kompakt-sorozat stílusosan kényelmes és tágas fülkéje a nagyobb méretű traktorok kabinkialakítását idézi. A teljes sorozat alapfelszereltségként biztosítja a megújult, sík padlóval ellátott kényelmes kabinteret. Az átdolgozott hangszigetelésnek köszönhetően a fülke zajszintje tovább csökkent, a kezelőszervek optimalizált és ergonomikus kialakítása, a kényelmes vezető- és utasülés, a hatékonyabb szellőzés és klímarendszer pedig mind a felhasználó komfortérzetét növeli. A hidraulika, a TLT és a homlokrakodó irányításában történtek jelentős, kedvező változások. Az osztatlan, körpanorámás üvegezés, a napellenzővel ellátott tetőablak egyaránt a tökéletes kilátásról, a precíz irányíthatóságról, a munkaeszközök biztonságos vontatásáról gondoskodik.

Még alacsonyabb üzemeltetési költséggel. Az új STEYR Kompakt ET forradalmasítja a költség/haszon elemzést. Fordulékonysága, flexibilitása, a bevált technológiák alkalmazása, valamint a nagy traktorok felszereltségét idéző opciók a modelleket szinte minden feladat elvégzésére alkalmassá teszik. 88 LE és 107 LE közötti kiváló motorteljesítmény/tömeg arányuk garantálja az optimális hatékonyságot. Rendkívüli manőverezhetőségüknek köszönhetően ideális megoldást jelentenek kertészetekben, istállókban, udvarokban, vagy akár homlokrakodóval történő feladatok elvégzésében. Mezőgazdasági, erdészeti, kommunális tevékenységhez az új Kompakt ET nyújtotta sokoldalúság és megbízhatóság a garancia arra, hogy a legnagyobb hasznot termelje ki tulajdonosának, alacsony beruházással, alacsony üzemeltetési költség mellett.

Új motorgeneráció a jövő technológiájával. A STEYR Kompakt ET 3,4 literes EcoTech technológiával felszerelt, 4-hengeres, turbódízel motorok szolgáltatják a 88, 99 és 107 LE teljesítményt. A motorok jellemzője a közvetlen befecskendezési rendszer, amelynek segítségével 1.900 és 2.300 fordulatszám-tartomány között a maximális teljesítményleadás állandó szinten tartható. A TLT fordulatszáma tökéletesen illeszkedik a motor teljesítménygörbéjéhez, így a legnehezebb munkavégzés esetén is elegendő teljesítmény áll rendelkezésre, mindez 3,7%-os üzemanyagfelhasználás-csökkenés mellett.

A Kompakt EcoTech új „szíve”. Gazdaságos és tiszta üzemű. A kifejezetten a Kompakt ET modellekhez kifejlesztett motorok kedvező teljesítmény/ súly aránnyal és rendkívül gazdaságos üzemanyag-fogyasztással rendelkeznek. A Kompakt modellekbe szerelt új fejlesztésű EcoTech (4085, 4095, 4105) motorok a modern kipufogógáz- utókezelő rendszer segítségével biztosítják a minimális károsanyag-kibocsátást, így teljesítik a TIER III B emissziós előírásokat.

3-pontfüggesztés. A robusztus kialakítású hátsó vonóhorog és nagy teljesítményű mechanikus (MHR), illetve elektronikus hidraulikaszabályozás (EHR) lehetővé teszi, hogy a STEYR Kompakt szériánál 3.900 kg legyen az emelési kapacitás.

Erőátvitel és TLT. 3 típusú speciális erőátviteli rendszer választható, annak érdekében, hogy a nyomaték veszteség nélkül jusson el a hajtott kerekekre, valamint a TLT a legoptimálisabban működjön. A 12×12 erőátviteli rendszertől egészen a 2 fokozatú terhelés alatt kapcsolható irányváltóig (24×24) áll rendelkezésre a felhasználói igényeknek megfelelően. Minden modellhez rendelhető mászófokozat. Mindezek mellett a kínált erőátviteli rendszerek a legmagasabb szintű megbízhatóságot hozták a kategóriába.

Az egyenes haladás pénzmegtakarítást jelent. A STEYR gyár hivatalos hazai importőre a precíziós gazdálkodáshoz szükséges legszélesebb termékpalettát kínálja, a professzionális megoldásoktól a legegyszerűbb olcsó eszközökig.

Agro-Tipp Kft., Tolna

Telefon: (06 74) 540- 80

Fax: (06 74) 510-595

www.agrotipp.hu

[email protected]