fbpx

Miklós Pince Kft. – Mór

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 07.

„Szenvedélyes hétköznapok egy lokálpatriótától”

Ez a mottó fogadott minket Miklós Csaba pincéjében. A fiatal borász a móri történelmi pincesoron és az annak alapot adó közel 8 hektár szőlőben valósítja meg önmagát, 2014-ben ő volt az év Fiatal Borásza, és nem mellesleg ő a második legfiatalabb borakadémikusunk.

Az ökológiai gazdálkodású szőlőjében a tápanyag-utánpótlás kizárólag szerves, érett istállótrágyával történik, a növényvédelem pedig környezetkímélő módon zajlik. A birtok az ökológiai gazdálkodás mellett nagy hangsúlyt fektet a régi, elhanyagolt területek rekultiválására, így védve, fejlesztve a környezetét. A borászat pedig korszerűen gépesített, saját pneumatikus reduktív feldolgozóval, erjesztő és palackozó rendszerrel rendelkezik, bebizonyítva, hogy pici, családi borászatoknak is van ma létjogosultsága nálunk.

„Tényleg cserélnék magammal” – és az 1860-as években épült, műemléknek nyilvánított pincében sétálva, ugyanakkor a fiatalos lendületű és stílusú kóstolóhelyiséget látva, a borokat kóstolva mindezt el is hisszük Miklós Csabának. Amiért pedig külön elismerés neki és minden móri borásznak: kezdeményezésükre a helyi érettségizők ingyenes alapfokú WSET-képzésben részesülnek, és így teljesülhet egy igazi álom: legyen minden móri fiatalnak kedvenc móri bora és persze móri borásza.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!