fbpx

Mituran: élenjáró és tartós sokoldalúság

Írta: Szerkesztőség - 2018 november 22.

A Mituran Kft. 1995-ben alakult, átvette a Vertikum márkájú mezőgazdasági gépcsalád gyártását és pótalkatrész-ellátását. A Mituran Kft. a hazai mezőgépgyártásban meghatározó szerepet tölt be Vertikum márkájú gépeivel, és főként a hazai mezőgazdászok körében szerzett ismertséget. A Vertikum gépek műszaki kialakításuk, talajművelési technológiájuk alapján korszerű, élenjáró gépesítési megoldásokat tartalmaznak. A gépeket megbízhatóság és hosszú élettartam jellemezi. A Mituran Kft. talajmegmunkáló-gépeket széles választékban gyártja, a kis- és nagygazdaságok részére egyaránt, 60-300 LE tartományban.

A márkaválasztékban szereplő géptípusok között megtalálhatók

– a hagyományos, forgatásos talajelmunkálás gépei,

– a forgatásnélküli művelés gépei,

– vetőkultivátoros eljárás gépei,

– élenjáró technológiához tartozó gépek, több műveletes (egy gépre különböző művelőelemek vannak szerelve), és több technológiai műveletre alkalmas gép egy megoldásban.

A vállalkozás évről évre jelentős összegeket fordít fejlesztésre, a hazai és nemzetközi innováció élvonalában van. Több olyan géptípust és gépesítési technológiát fejlesztettünk ki, amely nemzetközi viszonylatban is újdonságnak számít, szabadalommal védett termék.

RD univerzális talajművelőgép

Az RD-tárcsás és forgókapás művelőelemekből felépített, univerzális mezőgazdasági gépcsalád a szakmában egyedülálló gépmegoldás, a talajkímélő művelés minden igényét kielégíti.

Sokoldalúan használható

– tarlóművelésére,

– eke után magágykészítésre,

– hántott területek művelésére, vetés előtt köztesnövényi maradványok bedolgozására, magágykészítéskor egymenetben.

A gép kialakítása, nagy tömege miatt a művelőelemek talajba jutása szinte minden körülmények között biztosított. A vázra a művelő elemek hat sorban vannak felszerelve. A szárnyak, a kerékjárat mozgatása, valamint a tárcsaszekciók mélység állítása hidraulikával történik. A gép elején található a rövidtárcsa szekció. Két sorban van elhelyezve az egyedi felfüggesztésű gumirugózású tárcsasor. A tárcsaegység munkamélysége hidraulikusan – munka közben is – állítható. Középre két sorba egyedi felfüggesztésű fokozatmentesen állítható forgókapa egységek vannak szerelve. A művelő tagokat a rugóztatott lemezsimító követi, amelynek magassága igény szerint állítható.

A simítót a speciális tisztító és rögtörőadapterrel szerelt átm. 600 mm-es ékgyűrűs rögtörő vagy sűrű léces dupla soros törő hengersor zárja. Az ékgyűrűk magassága, mélysége mechanikusan állítható.

RD típusú univerzális gép technológiai előnyei:

• Szakmában egyedülálló gépmegoldás.

• Többféle talajmunkára alkalmas.

• Kompakt tárcsák, forgókapás talajművelők, talajegyengető és ékgyűrűs záróhengerek egy gépen.

• Hatékony munkavégzés a több funkció miatt.

• Megbízható műszaki kialakítás, hosszú élettartam.

MITURAN Kft.
2750 Nagykőrös, Zsíros dűlő 4.;
Mobil: +36 30 953 5189
Telefon: +36 53 552 238;
Email: [email protected]