fbpx

Orvia Kft. – Magyarbánhegyes

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 04.

„Nem túl őszinte szerelem, de gyümölcse mindenkit levesz a lábáról”

A francia ORVIA csoport a világon egyedülálló: nincs még egy olyan tenyésztéssel, nemesítéssel, szelekcióval foglalkozó cég, amely az összes víziszárnyas fajjal foglalkozna. Magyarországi leányvállalatának 6 állattartó telep közül a magyarbánhegyesi törzskacsa tenyésztelepe több, mint mintagazdaság. A higiéniai szabályok újragondolása Pandúr Mónika ügyvezető nevéhez fűződik, aki a Járványügyi kerekasztal alapításáról is elismert szaktekintélynek számít. Így nem is csoda, hogy a ’80-as években épült ólakban folyó munka tisztaságban, precizitásban felülmúlja a humánegészségügyi körülményeket, de elképzelhető, hogy még a fantáziánkat is. Talán az agrárszakmában sem tudja mindenki, hogy a mája miatt kedvelt mulard kacsa a természetben elő sem fordulhatna, mesterséges termékenyítéssel a pézsmaréce (néma kacsa) és a pekingi kacsa keresztezéséből származik, amihez ez a telep évi 2.970.000 tojással és hetente 40-80 ezer naposállat telepítésével járul hozzá.

Ami pedig a higiéniát illeti? „Ez vérré kell, hogy váljon a tenyésztőknek” – vallja Pandúr Mónika, hozzáállását pedig minden tenyésztőnek meg kellene szívlelni, járványmentes időszakban is.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!