fbpx

SuperTech – kézi gyors nedvességmérők

Írta: - 2017 augusztus 14.

A dán SuperTech termékek kezdetben egy, majd két, ma pedig már 4 féle gabonanedvességmérőt tartalmaznak (Farmpoint, Farmpro, Superpoint, Superpro). A termékpaletta bővítése nem állt meg a gabonanedvességmérőknél, szalmabála hőmérséklet és nedvességmérőt, gabonatárolókba telepíthető hőmérsékletmérő rendszereket és már biotüzelőanyag nedvességmérő készülékeket is készítenek a gyárban. Lássuk tehát milyen jellemzőkkel rendelkeznek a különféle termékek.

Kézi gabonanedvességmérő készülék

A műszer használatához kis mintamennyiség is elegendő, könnyen, gyorsan meg lehet vele határozni az aratás kezdetét, így a gabona szárításából származó költség csökkenthető. Amennyiben valaki szárítóba adja le a gabonát, akkor pontosan megmérheti a víztartalmat, így a szárítóüzembe való gabona leadáskor tudni lehet a valós értékeket, így pontosabban számíthatóak a szárítási költségek.
A kézi gabonanedvességmérők kezdetektől fogva a SuperTech kínálatában vannak, igen kiforrott műszerek. Mérési elve alapvetően a minta elektromos vezetőképességen alapul. Kétféle kialakításban létezik, van minta összenyomásos és minta darálós műszer. A mérés menete rendkívül egyszerű, a műszer menüje magyar nyelvű, és 10 féle gabona + egy kalibrálható helyre beállítható termény nedvessége mérhető a kézi műszerrel. A mobil gabonanedvesség mérő pontossága ±0,5 %, mely kalibrációval tovább finomítható. A kalibrálás minden egyes gabonafélénél külön történik, a mérés pontosságát pedig automatikus hőmérsékletkompenzálás is segíti. A műszer működési tartománya igen tág, 5-45%-os nedvességtartamot tud mérni, 0-45°C hőmérséklet tartományban. A felhasználó munkáját a tizedes pontosságú 2 soros digitális kijelző és automatikus átlagérték számítás segíti.
A minta összenyomásos mérési rendszer inkább a gabona felületi nedvességét méri, mely érték harmatos gabona vagy szárítás után közvetlen történő méréskor kicsit csalóka lehet, de nem befolyásolja a mérést a mag olajtartalma (pl. olajnapraforgó). A nevükben ezen mérési rendszerű műszerek a Point végződést kapták, nagyjából 1,5-2 dl mennyiségű mintával lehet a mérést elvégezni.
A minta darálós mérési rendszer belső nedvességet mér, a műszereken egy kombinált örlő-préselő egység található, melybe a beépített mérőkupák (9 vagy 11 ml) szerinti mennyiséget kell behelyezni és ledarálni mérés előtt. A rendszer nagy előnye a kis mintamennyiség, mely kézzel is könnyedén kicsépelhető. Ezen mérési rendszerű műszerek a nevük végén Pro végződéssel rendelkeznek.

A műszerek kétfajta külső kialakítással rendelkeznek, az egyszerűbb keskenyebb kialakítású nevük Farm kezdetű, míg a Super kezdetű névvel a nagyobb és háttérvilágítással szerelt kijelzővel rendelkező műszereket illetik. Az utóbbi kialakításnál a gép hátulján egy fogási pontot is kialakítottak, mely jó fogást biztosít a minta darálásakor vagy összenyomásakor.
Az említett mérési rendszerek és külső kialakítások kombinációjaként 4 féle műszer van a kínálatban a FarmPoint, SuperPoint, FarmPro és SuperPro név alatt. A Supertech a nedvességmérőire 2 év garanciát vállal, a műszereket pedig elegáns hordtáskában szállítja. A műszerek 9V-os elemmel működnek, melynek töltöttségét menüből lehet ellenőrizni.

Kézi bio tüzelőanyag nedvességmérő

2011 év végén mutatkoztak be a minta összenyomásos mérési rendszerű bio tüzelőanyag nedvességmérők, mellyel kemény és puhafa, pellet valamint fűrészpor nedvességtartamát lehet megmérni. A kemény- vagy puhafából a méréshez faforgács szükséges, mely például a láncfűrész használatakor keletkezik. A műszer szinte megegyezik a minta összenyomásos gabona-nedvességmérővel csak a mérő szoftver lett a megfelelő anyagokhoz igazítva. A magyar nyelvű menü és a 2 év garancia itt is érvényes. Kétféle külső kialakítással BioPoint és BioGuard (nagyobb kijelzős) néven rendelhetőek.

Tekintse meg a SuperPro-t működés közben!

Ha a hírlevélre hivatkozik, 12 % kedvezményt adunk a listaárból, így a legnépszerűbb Supertech Superpro ára csak 116.160 Ft + ÁFA! Az engedmény a „Hírlevél 12” jelszó bemondása nélkül nem jár!

Kedvezményes árak:

  • Superpoint nedvességmérő 98.600 Ft + ÁFA
  • Farmpro nedvességmérő 110.000 Ft + ÁFA
  • Farmpoint nedvességmérő 95.100 Ft + ÁFA
  • Superpro Combi lucerna és szalma nedvességmérő 87.200 Ft + ÁFA
  • Bioguard nedvességmérő 98.600 Ft + ÁFA
  • Biopoint nedvességmérő 95.100 Ft + ÁFA

Akciós csávázógép raktárról!

OM ST4 csávázó, dán gyártmány, 2017-os évjárat, 4 t/h teljesítmény, az elektromos szivattyú pontos adagolást tesz lehetővé, csigás keverés, 2,2 kW elektromos teljesítmény, 380V, 160 kg saját tömeg. Precízen, szépen dolgozik. 1 év garancia.

Előszezoni ár: 1 490 000 Ft + ÁFA helyett, 1 250 000 Ft + ÁFA

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.