Kuriózum

A ProWine China a borokat és szeszes italokat felvonultató ProWein nemzetközi szakvásár család legújabb tagja.
A hazai agrárszakma csúcsrendezvénye 2019-ben sem marad el!
A megállapodás 235 vizes élőhelyekhez kötődő madárfajt oltalmaz a dél-afrikai pingvintől az északi tengeri lundáig bezárólag, köztük hazánk valamennyi vízimadarát is.
A talpon maradásért folyamatosan küzdenek az agrárium szereplői is
Első határon túli borászként Balla Géza nyerte el a 28. Év bortermelője Magyarországon címet.
Kevesebb, mint két hónap, és megnyitja kapuit Magyarország agráripari csúcsrendezvénye!
A 2018. év legjobb rozébora címet a villányi Stier Pincészet Kékfrankos rozéjával érdemelte ki.
Mintegy 10 ezer szavazat érkezett a pályázatokra.
Fennállásának ötödik évében végleg megvetette a lábát a ProWine China Sanghajban
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ az agráréletformára nevelést és a mezőgazdasági szakmák népszerűsítését tűzte ki célul.
Mit érdemes tudni az európai adatvédelemről?
2019. februárjában újraindul a precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében, olvasható az Óbudai Egyetem oldalán.
Az iharosberényi Inkey-kastély parkjában járt első itthoni bevetésén a STIHL világújdonságnak számító, elektronikus befecskendezésű motorfűrésze, a STIHL MS 500i
Szakmai konferenciát szervezett az EXIM 2018. december 5-én Bábolnán, ahol elhangzott, hogy idén – az egymást követő ötödik évben – haladja meg az EXIM folyósított hiteleinek összege a 300 milliárd forintot.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első nyolc hónapjában 64 százalékkal több magyar bor került a külpiacokra, mint egy évvel korábban
Két új világrekordot állított fel a CLAAS a szemeskukorica-betakarításban – adta hírül a bajai AXIÁL Kft. Az óránkénti – fogózkodjon meg mindenki – 135 tonnás átlag a LEXION 760 TERRA TRAC nevéhez fűződik.
Az országos jégkármérséklő-rendszer üzemelésének első évében 70 százalékkal kisebb területre jelentettek jégkárt a gazdálkodók
Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 2018. december 4-én tartotta éves üzleti partnertalálkozóját
Nagy mennyiségű, takarmányozásra szánt kacsatetemet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Bács-Kiskun megyei gazdaságban.