Kohout Zoltán

Kohout Zoltán
A pálinka élmény – csúcsgasztronómiai szintű italok Harcról
Kevés az öntözött ültetvény, de terjed az ökogazdálkodás és a hozzáértés
Mi történt a nagyvilágban?
Akiknek munkakörük és küldetésük a kulturált pálinkafogyasztás: Szöllősi Edit a magyar pálinkakultúráról
Szenilitás, elhízás, tápanyaghiány, szívinfarktus-kockázat – egy sor gyakori betegségre kiváló megelőző válasz a halhús fogyasztása.
Pár év alatt másfélméteres humuszréteg felejteti el az ekét, és csökkenti a műtrágyázást a Sersia-földeken.
Homokos vagy kötött talajok, szárazság vagy munkaerőhiány – a gazdaságok munkáját ma már nemcsak kiszolgálja, de esetben nélkülözhetetlenül meg is könnyíti a korszerű technika.
Csak a munkaerőhiány áll a nemesapáti kecsketenyészet kibontakozásának útjában
Jobb termésbiztonság, gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés, megbízható minőség megfizethető áron, és hatékony technikai-technológiai fejlődés.
Kiskunhalasi szakmai és fajtabemutató a Bács Gazda-Coop szervezésében
Harminc év után ismét magyar építésű traktort fejlesztett a hazai agrárgépszakma – adta hírül lapunk 2016 tavaszán. A Dutra hagyományaira épülő típus már a próbaüzem fázisában van.
Csapatszellem, bátorság, szorgalom, leleményesség és technológiai fegyelem emelte fel az Agrár-Béta Kft.-t
Mezőgazdasági termények hűtésére, tárolására és feldolgozására alkalmas üzemet építenek Jánoshalmán az Európai Unió támogatásával. A csaknem 200 milliós beruházás része a város gazdasági övezete fejlesztésének.
Haladéktalanul életbe kell léptetni egy fejlesztési koncepciót, máskülönben komoly károkat okoz a Duna mind alacsonyabb vízállása.
Nincs munkáskéz, akadozik a feldolgozás, van árudömping és olyan időjárás, amilyenben tervezni és lassan termeszteni is alig lehet.
Az ország első PETKUS hőcserélős szárítóüzemével folytatódott a beruházási sorozat az „UTÓD-AGRO” Kft.-nél
Átfogó intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a hazai kalászosgabona-ágazat megőrizze versenyképességét, piacait, és belföldön is enyhítse függőségét, a pozícióját rontó negatív árverseny hatásait
Mindenesek és fekete monstrumok mellett hatékony eszközök bemutatója a Dorkertől
Kilátás sincs jelentősebb csapadékra a következő hetekben, pedig már így is komoly fenyegetést jelent a nyár közepe óta tartó szárazság.
Jövőre várhatóan ismét napirendre kerül a permetezőgépek kötelező felülvizsgálatának bevezetése.