mezőgazdaság

A vártnál sokkal többen nyújtottak be mezőgazdasági és élelmiszeripari nagyberuházásokra pályázatot.
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
Adózási tanácsok, pályázatok, technikai újdonságok szerepelnek a februári konferencia témái között.
Várják azon a startupok, egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint pályakezdők jelentkezését, akik új lendületet vinnének a hazai agrárszektor működésébe.
Megjelent a Magyar Államkincstár 5/2019. (II. 1.) számú közleménye a méhészeti járművekre 2019. évben igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű támogatásról, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján.
„Az agrárdigitalizáció egy lehetséges jövőbeni fegyver a kezünkben, de a fegyverbe a „lőszert”, vagyis az adatot az agronómia biztosítja...”
Tavaly a hazai agrárteljesítmény növekedése bő 20 év után először meghaladta a világ élelmiszertermelésének növekedési ütemét.
Az öntözési központ egyik feladata lesz, hogy fokozatosan átvegye és fejlessze a ma nagyrészt elhanyagolt vagy elhagyott vízi létesítményeket ott, ahol az öntözésre termelői igény van.
A magyar mezőgazdaság fejlődésének kulcskérdése a termelés növelése, ami a versenyképesség és a hatékonyság javításával érhető el, mondta Nagy István agrárminiszter a Budapesten megrendezett OTP Agrár Gálán.
Hazánk agrár-ipari ország jellegéből adódóan a vasúti szállítás komoly szerepet töltött és tölt be az agrárlogisztikában
Szakmai úton a 43. EIMA kiállításon Olaszországban
Ma már szinte magától értetődő módon kezeljük az infokommunikációs technológiai (IKT) eszközöket.
Fontos változások idén a versenyképes, hatékony termelési technológiák elterjedéséért
Lezárult a 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet kiállítások, Termékfejlesztési díj pályázatának értékelése. A kiállítást bő hónappal megelőző Termékdíjverseny-sajtónapon több cég is bemutatta termékét.
Nincs az asztalon integrációs törvény, viszont várható földforgalmi szabályzás és adóoptimalizáció
A kereskedelmi háborúk idején felértékelődik a stabil piacok fontossága.
17 milliárd forint az éves keret a 2020-2030 közötti időszakban.
Tények és eredmények a precíziós gazdálkodásról az AgroFIELD Akadémián
A szektort alaposan ismerők egyre hangosabban kongatják a vészharangot, mert az árutermelő gazdaságok döntéshozói lassan kiöregszenek
Eddig mintegy 7 milliárd forint megítéléséről határozott az Agrárminisztérium.