Kohout Zoltán

Kohout Zoltán
Csapatszellem, bátorság, szorgalom, leleményesség és technológiai fegyelem emelte fel az Agrár-Béta Kft.-t
Mezőgazdasági termények hűtésére, tárolására és feldolgozására alkalmas üzemet építenek Jánoshalmán az Európai Unió támogatásával. A csaknem 200 milliós beruházás része a város gazdasági övezete fejlesztésének.
Haladéktalanul életbe kell léptetni egy fejlesztési koncepciót, máskülönben komoly károkat okoz a Duna mind alacsonyabb vízállása.
Nincs munkáskéz, akadozik a feldolgozás, van árudömping és olyan időjárás, amilyenben tervezni és lassan termeszteni is alig lehet.
Az ország első PETKUS hőcserélős szárítóüzemével folytatódott a beruházási sorozat az „UTÓD-AGRO” Kft.-nél
Átfogó intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a hazai kalászosgabona-ágazat megőrizze versenyképességét, piacait, és belföldön is enyhítse függőségét, a pozícióját rontó negatív árverseny hatásait
Mindenesek és fekete monstrumok mellett hatékony eszközök bemutatója a Dorkertől
Kilátás sincs jelentősebb csapadékra a következő hetekben, pedig már így is komoly fenyegetést jelent a nyár közepe óta tartó szárazság.
Jövőre várhatóan ismét napirendre kerül a permetezőgépek kötelező felülvizsgálatának bevezetése.
Már a növények is reagálnak az emberi tevékenység miatt felgyorsuló klímaváltozásra.
Nemcsak a humán egészségügy, az állatgyógyászat is felismeri a természetes gyógymódok, hatóanyagok lehetőségét – erre bizonyíték, ahogyan felfedezik a védelmet a méhek egyik ősi ellenségével szemben.
Stuttgartban rendezik meg a hagyományos nemzetközi szakvásárt, amely a bor-, gyümölcslé- és likőrágazat egyik legnagyobb technológiai, fejlesztési seregszemléje
70 éve még évente csaknem 3 millió tonna krumplit termelt Magyarország, és elárasztotta exportáruval a földrészt – ma a termőterület a szűk tizedére, a termésmennyiség az ötödére csökkent, és ma már mind mennyiségi, mind minőségi exportra szorulunk…
A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja fontosnak tartja, hogy az egyetemisták lehetőséget kapjanak arra, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhassák.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestisvírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma.
Extremitásokat is tartalmaz a szeptember végén kiadott Magyarország Nemzeti Atlasza.
Ismét lehetővé válik, hogy hazánk egész területéről akadálytalanul szállítsák a szarvasmarhákat és a kiskérődzőket a közel-keleti országba.
A szakértők szerint nincs olyan vidék Magyarországon, amit ne fenyegetne jelentősen a klímaváltozás az elkövetkező 20-80 évben.
Érdekes és hasznos áttekintést nyújt a hazai gyümölcsültetvények legfontosabb adatairól az új statisztikai összeírás.
Hatékonyság, takarékos precízió a Fendt 933-as traktorával Ecseren