Kohout Zoltán

Kohout Zoltán
Mind saját vidékét és agráriumát erősíteni, mind a kitettségét csökkenteni igyekszik Kína azzal, hogy agrárgazdaságát erősítő intézkedésekbe fog
Az, hogy milyen forrásból, milyen tisztaságú, beltartalmi értékű élelmiszert fogyasztunk, közvetlenül meghatározza az egészségünket.
Miközben komoly lendületet vett a hazai öntözésfejlesztés, a kezelt szennyvíz öntözési célú felhasználása is napirendre kerül Európában.
Ugandától Mexikón és Ausztrián át Kínáig mindenütt gyorsuló ütemben nő az ökológiai gazdálkodás, amit a legdinamikusabban fejlődő ágazatnak értékelnek. Nálunk is, csak lassabban.
Magyar közreműködéssel megvalósítandó afrikai agrár-szaktanácsadói hálózat kialakítására és mintafarmok kiépítésére tett az Agrárminisztérium.
Hazatért az első gólya.
A vártnál sokkal többen nyújtottak be mezőgazdasági és élelmiszeripari nagyberuházásokra pályázatot.
Szakértői becslések szerint a világon termelt élelmiszer 30-40%-a a szemétben végzi.
Adózási tanácsok, pályázatok, technikai újdonságok szerepelnek a februári konferencia témái között.
Magyarországon nemzetgazdasági érdek a magasabb bioüzemanyag-arány
Tavaly a hazai agrárteljesítmény növekedése bő 20 év után először meghaladta a világ élelmiszertermelésének növekedési ütemét.
Megbízhatóság, korrektség: ezért választják Hajdú-Biharban is a Szakadáth-Gépker gépeit
Újabb olyan tényezőre bukkantak a kutatók, ami tovább gyorsítja a klíma összeomlását: 2050-re a növényvilág elveszíti szén-dioxid-átalakító képességét…
Örömmel fogadta a hazai agrárkamara, hogy az Európai Bizottság (EB) az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokon nem hajlandó napirendre venni a mezőgazdasági termékeket.
Miniszterek is látták már a jánoshalmi Renner-művek Dutra-modernizációját
A pálinka élmény – csúcsgasztronómiai szintű italok Harcról
Kevés az öntözött ültetvény, de terjed az ökogazdálkodás és a hozzáértés
Mi történt a nagyvilágban?
Akiknek munkakörük és küldetésük a kulturált pálinkafogyasztás: Szöllősi Edit a magyar pálinkakultúráról
Szenilitás, elhízás, tápanyaghiány, szívinfarktus-kockázat – egy sor gyakori betegségre kiváló megelőző válasz a halhús fogyasztása.