Kohout Zoltán

Kohout Zoltán
Két világrész előnyeit ötvözi egy fajtában a mezőtárkányi és ohati szarvasmarha-keresztezés
A törekvések és adottságok ellenére komoly akadályai vannak a kilábalásnak
A termőföldtípusra szabott gazdálkodás témájával járták körbe az országot
Keserű a szamócahelyzet: elfogy a munkáskéz, alig van, aki leszedné az egyébként piacképes szezonális gyümölcsöt – adja hírül a sajtó ezekben a...
Thomas Mann örökérvényű mondásának parafrázisa igaz a zöldségágazat idei évnyitányára is – meg kell szokni, amit nem lehet megszokni: az időjárás...
Kaloda, mobil folyosó, körültekintő eljárás a telepi élet zavartalansága mellett
Csak úgy repkednek a jobbnál jobb számok és százalékok a magyar mezőgazdaság teljesítményét illetően, ráadásul nemcsak rövid konjunktúráról, hanem többéves trendről van szó, amikor az agrárkivitel eredményessége kerül mérlegre. Lássuk!
Aligha csodálható, hogy nagy a munkaerőhiány, a pályaelhagyás mértéke a mezőgazdaságban, s nemcsak az értelmiségi beosztásokban, hanem az állatgondozás, a gépkezelés terén is.
Nemzeti katasztrófa: évek óta így beszélnek Mongóliában az időjárási anomáliák miatt kialakuló állatpusztulásokról.
Okos, eredményes és szisztematikus építkezéssel – nem utolsó sorban összefogással – a lengyel mezőgazdaság maholnap Európa legnagyobbja lehet.
Magyar start-up vállalkozás változtathatja meg a mezőgazdaság termelékenységét és energiafelhasználását azután, hogy találmányuk idén megkapta a...
A mezőgazdasági károk ötödét a jégverés okozza, ugyanakkor a védekezés terén minden ráfordított forint a harmincszorosával hálálja meg a beruházást.
Hat magyar fejlesztés-termék az AGROmashEXPO és a MEGOSZ díjazásában
Még a környezetvédelemre érzékeny Európában is őrült tempóban pusztul a mezőgazdasági ökoszisztéma...
Az egész hazai baromfiágazatot és a fogyasztók egészségét is veszélyeztetné...
Trendforduló várható a mezőgazdasági árakban – figyelmeztet a K&H Agrárfejlesztési főosztályának vezetője.
Az akvizíciókkal jelentős szereplővé válik az innovatív növényvédelmi cég
Az Élelmiszerbank másodszüretek szervezéséhez, illetve mezőgazdaságban keletkező élelmiszerfeleslegek megmentéséhez partnereket keres
A februári havak olvadása és a kiadós esőzések után érkező újabb hó aggasztó ár- belvízhelyzetet idézett és idézhet elő idén.
…de ez most nem egy újabb arachno tudományos-fantasztikus film címe, hanem egy előremutató biotermesztési tapasztalat. A magyar és USA-szakemberek szerint további bizonyítékot nyert az a gyakorlat, amely a növénytermesztésben előnyben részesíti a biológiai megoldásokat.